Menu

Welke documenten moet u meenemen aan boord van een vliegtuig?

Welke documenten moet u meenemen aan boord van een vliegtuig?

ID-kaart of paspoort

 • Het wordt aanbevolen om een ​​geldig paspoort mee te nemen waneer u naar het buitenland reist, zelfs als u alleen maar binnen de Schengenzone reist, waar slechts een ID-kaart vereist is.
 • Als u naar landen buiten de EER (Europese Economische Ruimte) reist, moet uw paspoort nog minimaal 3 maanden na de vertrekdatum geldig zijn, en in sommige gevallen (bijvoorbeeld in Kenia en Egypte), ten minste 6 maanden na aankomst.
 • Ongeldige of beschadigde paspoorten kunnen onder geen enkele omstandigheid dienen om een ​​grens over te steken en in dergelijke gevallen worden passagiers zonder recht op vergoeding niet toegelaten aan boord van het vliegtuig.
 • Het hebben van een adequaat, geldig identificatiedocument (paspoort of voor EER-landen - een ID) is absoluut cruciaal tijdens reizen naar het buitenland.

Visa

 • Controleer voor uw reis wat de visumregels zijn in het land waar u naartoe gaat.
 • Controleer, behalve de regels in het land van bestemming, ook de voorwaarden voor het overstappen in het land waar de tussenstop plaats vind. In sommige landen (bijvoorbeeld in de VS of Wit-Rusland) is een doorreisvisum of een transitvisa verplicht voor burgers uit bepaalde landen.

Onze adviseurs kunnen u basisinformatie verstrekken wanneer een visum vereist is en van welk type het moet zijn. Er moet echter worden opgemerkt dat eSky zich niet bezighoudt met visumkwesties en geen gedetailleerde informatie over dit onderwerp geeft.

Elektronisch ticketnummer of een instapkaart

 • Het is in elk geval aan te raden om het nummer (code) van uw boeking of het nummer van uw e-ticket bij u te hebben, omdat dit in veel situaties inchecken een stuk makkelijker en sneller maakt. Het ontbreken van een boekingsnummer of e-ticketnummer kan ervoor zorgen dat een naam op de passagierslijst niet overeenkomt met een naam die op de ID wordt weergegeven, met als gevolg geweigerd te worden om aan boord van het vliegtuig te gaan.
 • Met Ryanair, Wizz Air of EasyJet kunt u via eSky online inchecken. Alle instructies en een hyperlink om in te checken worden u per e-mail toegezonden samen met uw e-ticket. De hyperlink brengt u naar het incheckformulier en na het invullen van de gegevens ontvangt u een e-mail met een incheckbevestiging en een instapkaart. Print dit papier uit en neem het mee naar het vliegveld, samen met uw ID, dat werd gebruikt voor het inchecken.

Hotel voucher

De hotel voucher ontvangt u per e-mail. Vervolgens moet u deze hotelvoucher uitprinten en meenemen ter bevestiging van de betaling voor het hotel. Op basis van uw geselecteerde voucher ontvangt u de sleutels van uw kamer.

Verzekering


Na aankoop van een verzekering via eSky, ontvangt u deze per e-mail. Deze moet u vervolgens uitprinten en bij u hebben als bevestiging van het hebben van een verzekering. Als u nog geen verzekering hebt, kijk dan hier hoe u de juiste verzekering kunt kiezen.

Andere documenten

Op sommige routes en in sommige gevallen zijn passagiers verplicht om aanvullende documenten bij zich te hebben, met een verklaring van toestemming om toegelaten te worden aan boord van het vliegtuig. Dergelijke documenten zijn onder andere:

 • Verklaring dat een zwangere vrouw een vlucht kan nemen (meestal vereist vanaf de 28e week, maar het is aangeraden om deze al eerder te bemachtigen)
 • Certificaat van vaccinaties (als deze nodig zijn in het land van bestemming of in het doorreisland)
 • Toestemming voor een minderjarig kind om te reizen met een luchtvaartmaatschappij (als het kind zonder voogd reist)
 • Verklaring van dierenarts en een dierenpaspoort (als u met een dier reist)
 • Vergunning om wapens te dragen (als u reist met een jachtwapen)

Let op! Als u een reis aan het plannen bent, zorg ervoor dat u dan de reisdocumenten regelt die voor deze reis benodigd zijn. De voorwaarden kunnen behoorlijk variëren afhankelijk van het land van aankomst en het land van doorreizen, in het geval dat uw reis een tussenstop in een ander land heeft. Om zeker te zijn welke documenten u moet meenemen naar het land van bestemming, is het aangeraden om de continu geupdate informatie te controleren die op de website van de overheid is gepubliceerd: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Tips en suggesties in dit artikel en gerelateerde artikelen zijn uitsluitend informatief en als hulp bedoeld en kunnen geen grondslag vormen voor een claim jegens eSky.nl.

Heeft u in dit artikel de informatie gevonden waarnaar u op zoek was? Ja | Nee
Mijn mening over dit artikel:
Bedankt voor uw mening!