Menu

Hoe moet ik mijn ruimbagage inpakken voor een vlucht?

Hoe moet ik mijn ruimbagage inpakken voor een vlucht?

Ruimbagage (ook bekend als "ingecheckte bagage) wordt vervoerd in het ruim van het vliegtuig. U kunt het bij de incheckbalie aan uw luchtvaartmaatschappijvertegenwoordiger overhandigen of gewoon zelf inchecken bij een self-service baggage drop-off

De luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk voor uw bagage zodra deze is ingecheckt en gelabeld. U ontvangt een deel van de label - meestal op de instapkaart - als document dat u kunt gebruiken om bij aankomst uw bagage te identificeren of bij het indienen van een klacht als er tijdens de vlucht iets is beschadigd of verloren.

Toegestane bagage

Beperkingen op het gewicht en het aantal stuks ingecheckte bagage wordt door elke luchtvaartmaatschappij afzonderlijk ingesteld (raadpleeg voor meer informatie de Algemene Voorwaarden van uw luchtvaartmaatschappij).

Afmetingen variëren afhankelijk van de route, klasse en verbinding die u neemt. In het algemeen:

158 cm

maximale afmetingen van één stuk ingecheckte bagage (hoogte + lengte + breedte)

20-32 kg

maximaal gewicht op low-cost en traditionele luchtvaartmaatschappijen

1-4

Aantal stuks bagage

Wat is NIET toegestaan in ruimbagage?

Om veiligheidsredenen zijn bepaalde items niet in vliegtuigen toegestaan. Ongeacht welke luchtvaartmaatschappij u kiest, is het verboden om explosieven, ontvlambare materialen (zoals alcohol met een zuiverheid van meer dan 70%), vuurwerk, aanstekers met een ontvlambaar vloeistofreservoir dat niet-geabsorbeerde vloeibare brandstof (geen vloeibaar gas) bevat te vervoeren. Bovendien zijn chemicaliën of giftige stoffen, inclusief maar niet beperkt tot: muizen- en rattengif, traangasapparatuur, corrosieve chemicaliën, verf, verdunners en gaspatronen niet aan boord toegestaan.

Belangrijk!

Neem al uw waardevolle of breekbare bezittingen, zoals laptops, camera's, contant geld, sieraden en documenten mee aan boord in uw handbagage om te voorkomen dat ze worden beschadigd of verloren worden.

Afwijkende, zwaardere of grotere bagage

Informeer uw luchtvaartmaatschappij van tevoren, uiterlijk 48 uur voor vertrek, over te grote of ongebruikelijke bagage (zoals een fiets, surfplank, snowboard, ski-uitrusting of een muziekinstrument) Onze Klantenservice adviseur zal u helpen met de eventuele formaliteiten.

Low-cost vliegmaatschappijen

Low-cost vliegmaatschappijen brengen u voor ruimbagage vaak extra kosten in rekening. Als u besluit om ruimbagage aan te schaffen, vink dan het juiste vakje aan bij het boeken van uw vlucht. De bagagekosten zijn dan al inbegrepen in de uiteindelijke prijs van uw ticket voordat  u de reservering heeft voltooit.

  • Bij de meeste low-cost vliegmaatschappijen is het maximale gewicht van één stuk ruimbagage 32 kg. Zelfs als u een extra toelage heeft gekocht, mag uw koffer dit limiet niet overschrijden.
  • Betaalde ruimbagage dat het maximum gewicht of de maximale afmetingen overschrijdt, wordt beschouwd als extra of ongebruikelijke bagage en is onderhevig aan extra kosten.
  • U kunt geen ruimbagage boeken voor een baby (een kind van 0-2 jaar).
  • U kunt de gewichtslimieten niet tussen koffers verdelen.
    Twee passagiers die samen reizen met een ingecheckte bagagelimiet van elk 15 kg kunnen bijvoorbeeld geen aanspraak maken op één koffer van 20 kg en één tas van 10 kg.
  • U kunt de gewichtslimieten van meerdere passagiers voor één stuk bagage niet combineren.
    Twee passagiers die samen reizen met een ingecheckte bagagelimiet van elk 15 kg kunnen bijvoorbeeld geen aanspraak maken op één koffer van 30 kg.
  • Zorg ervoor dat u de gewichtslimieten van bepaalde vervoerders bekijkt in het gedeelte Algemene Voorwaarden op hun website.

Traditionele luchtvaartmaatschappijen

  • Ruimbagage is meestal in de prijs van een ticket inbegrepen. Het komt echter steeds vaker voor bij traditionele luchtvaartmaatschappijen om hiervoor extra te betalen.
  • Gewichts- en hoeveelheidlimieten zijn afhankelijk van de reisklasse (economy, business, first class) en de route.
  • Bagage die de toegestane hoeveelheid overschrijdt, wordt behandeld als overbagage en dit wordt extra in rekening gebracht volgens het geldende tariefschema.

Bagagebeperkingen

Voordat u uw koffer gaat inpakken:

  • Lees de gedetailleerde bagagevoorwaarden door van de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist.
  • Zorg dat u weet wat u wel en niet kunt meenemen als handbagage en in de ruimbagage.
  • Denk eraan dat het vervoer van vloeistoffen, gels en spuitbussen beperkt is. Alle cosmetica, drankjes en andere vloeistoffen mogen alleen worden vervoerd in verpakkingen met een maximale inhoud van 100 ml en moeten worden verpakt in een doorzichtige plastic zak. Elke passagier mag in totaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen aan boord. Als u cosmetica in grotere containers wilt meenemen, dan moet dat in de ruimbagage meegenomen worden.

Tips voor het inpakken van uw koffer

Houd rekening met het volgende wanneer u uw bagage klaarmaakt voor een vlucht:

  • Neem sieraden, elektronische apparatuur, contant geld, sleutels, medicijnen, documenten en andere waardevolle spullen altijd mee in de handbagage,
  • Bescherm breekbare items door ze in een zachte doek of papier te wikkelen,
  • Weeg uw bagage voordat u deze naar de luchthaven brengt om te voorkomen dat u extra kosten moet betalen,
  • Bescherm uw ruimbagage tegen beschadiging tijdens het transport: sluit zorgvuldig alle sloten en schuifjes op uw koffer, rugzak of tas, wikkel deze in stretchfolie en zet het vast met een riem of in een koffer,
  • Verwijder alle bagagelabels van eerdere reizen. Als u ze laat staan, riskeert u dat uw bagage naar de verkeerde bestemming wordt verzonden,
  • Label elk stuk ruimbagage met uw contactgegevens. Speciale labels zijn hiervoor beschikbaar bij incheckbalies,
  • Om verwarring te voorkomen bij het ophalen van uw koffers van de bagageband, plaats iets unieks op uw koffer, zoals een kleurrijke lint of een sticker,

Tips en suggesties in dit artikel en gerelateerde artikelen zijn uitsluitend informatief en als hulp bedoeld en kunnen geen grondslag vormen voor een claim jegens eSky.nl.

Heeft u in dit artikel de informatie gevonden waarnaar u op zoek was? Ja | Nee
Mijn mening over dit artikel:
Bedankt voor uw mening!