Menu

Bagage: grootte en gewicht

Bagage: grootte en gewicht

Je hebt een bestemming uitgekozen en de vliegtickets al geboekt...maar hoe zit het nou met de bagage? Voordat je een koffer of tas inpakt, moet je controleren of deze voldoet aan de toegestane limiet van gewicht en afmetingen. Wat zijn de maximale afmetingen voor ruimbagage? Wat is het toegestane gewicht voor handbagage? Luchtvaartmaatschappijen passen hun eigen beleid toe met betrekking tot de grootte, gewicht en het aantal toegestane bagagestukken, dus je moet altijd de voor vertrek de bagageregels controleren. Anders kunnen de kosten hoger dan verwacht uitvallen.

Afmetingen handbagage

De afmetingen voor handbagage verschillen tussen de luchtvaartmaatschappijen. Bijvoorbeeld, de opgelegde bagagelimiet van Ryanair is bijna hetzelfde als die van Wizz Air, maar er is een verschil van enkele centimeters. Dit verschil lijkt niet groot, maar kan wel problemen veroorzaken bij de incheckbalie. Waneer uw handbagage de limiet overschrijdt, wordt deze in het ruim geplaatst en worden er extra kosten in rekening gebracht.

In het algemeen moet je je handbagage onder de stoel voor jou kunnen leggen of in de bagagerek kunnen plaatsen. Elke vervoerder heeft zijn eigen beleid met betrekking tot de grootte en het gewicht van handbagage. Houd er ook rekening mee dat de afmetingen van de handbagage uit alle delen bestaan, Dit is inclusief bijvoorbeeld wieltjes of handvaten die uitsteken. Doorgaans mag je handbagage niet meer dan 8-10 kg wegen.

Afmetingen ruimbagage

Als je niet tevreden bent met de toegestane handbagage, dan kan je ruimbagage aanschaffen. De afmetingen en het gewicht moeten voldoen aan de eisen van de luchtvaartmaatschappij, maar wat ook belangrijk is, is hoeveel bagagestukken mogen worden meegenomen. Het aantal koffers dat je als ruimbagage kunt meenemen hangt af van je reissklasse. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals het aantal items, het gewicht, de datum van de vlucht (tijdens het hoogseizoen zullen de kosten hoger zijn), en ook de route. Bezoek onze website om de afmetingen en gewichtslimieten te controleren voor zowel ruimbagage als handbagage die worden opgelegd door verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Wat voor koffer moet je kopen?

Als je met een geschikte koffer wilt reizen, dan moet je rekening houden met een aantal factoren. Controleer allereerst het beleid van de luchtvaartmaatschappij op het formaat en gewicht van de bagage. Overweeg ook hoe vaak je gaat vliegen. Incidentele reizigers kunnen voor iets goedkopere tassen, koffers of wheelies kiezen, maar regelmatige reizigers die meerdere keren per maand vliegen, kunnen beter kiezen voor een koffer met hoogwaardige harde schaal

Er is een ruime keuze aan bagage op de markt - van hardzijdig tot zachtzijdig (zorg ervoor dat jouw koffer is uitgerust met een slot en zwenkwielen). Welke is het beste? Als je op zoek bent naar een handbagage, kies dan voor een zachte koffer met rugzak vorm - je kunt hem dan makkelijker in de bagagerek plaatsen. Zachte schoudertassen of rugzakken zijn nog gemakkelijker te plaatsen. Je zou ook voor een semi-harde koffer kunnen kiezen die meer bescherming bied voor je spullen. Maar deze zijn echter een beetje zwaarder, wat een nadeel is wanneer elke kilo telt.

Waneer je gaat reizen met ruimbagage, dan kan je beter kiezen voor een harde schaal koffer, omdat deze minder kwetsbaar is (onthoud dat bagage-afhandelaars op de luchthaven zonder genade met koffers gooien). De beste optie is een harde polycarbonaat koffer met hoekbeschermers die extra bescherming bied. En vergeet niet om je waardevolle spullen achter slot en grendel te bewaren met een TSA-slot of een hangslot voor je koffer.

Tips en suggesties in dit artikel en gerelateerde artikelen zijn uitsluitend informatief en als hulp bedoeld en kunnen geen grondslag vormen voor een claim jegens eSky.nl.

Heeft u in dit artikel de informatie gevonden waarnaar u op zoek was? Ja | Nee
Mijn mening over dit artikel:
Bedankt voor uw mening!