Menu

All Risk Reisannuleringsverzekering

All Risk Reisannuleringsverzekering

U bent een reis aan het plannen, maar u maakt zich zorgen over onverwachte situaties die uw plannen kunnen verstoren? Of misschien wilt u de vliegtickets ver van tevoren kopen en u weet niet zeker of de reis wel gaat plaatsvinden? Een All Risk Reisannuleringsverzekering biedt uitgebreide bescherming tegen onverwachte situaties waarbij uw reis moet worden geannuleerd.

Met een All Risk verzekering kunt u uw reis annuleren vanaf het moment van boeken tot 24 uur voor vertrek. Hiermee kunt u uw reis beëindigen en zonder zorgen 90% van de kosten van het gekochte vliegticket terug ontvangen. De verzekering dekt de kosten in geval van een annulering vanwege een gedocumenteerde reden, bijv. ziekte (inclusief ziekte van familieleden, familie en zelfs kat of hond!), examen, verlies van een baan of de start van een nieuwe baan.

In welke situaties kan ik gebruik maken van de All Risk verzekering?

Met een All Risk Reisannuleringsverzekering krijgt u 90% van de kosten van de vliegtickets vergoed in geval van een annulering van uw vlucht door een ​​gedocumenteerde reden. Bijvoorbeeld:

 • een ongelukkig ongeval of plotselinge ziekte van de verzekerde, medeverzekerde of hun familieleden en huisdieren (bv. kat of hond),
 • verergering van chronische ziekten, bijv. diabetes,
 • zwangerschap in gevaar,
 • overlijden van verzekerde, medeverzekerde of hun familieleden,
 • ernstige materiële schade veroorzaakt door een toevallige gebeurtenis van de verzekerde of medeverzekerde waardoor hij thuis moet blijven (bv. autodiefstal, inbraak),
 • beëindiging van de arbeidsovereenkomst van de verzekerde of medeverzekerde (behoudens de situatie dat de beëindiging plaatsvindt door toedoen van de werknemer),
 • starten met een baan bij een nieuwe werkgever door de verzekerde of medeverzekerde tijdens de reis, onder de voorwaarde dat deze datum niet eerder is aangegeven,
 • wijziging van de datum van een examen,
 • diefstal van documenten die nodig zijn voor reizen (paspoort, visum, identiteitskaart) van de verzekerde of medeverzekerde die zijn gemeld bij de autoriteiten,
 • andere gedocumenteerde redenen die reizen onmogelijk maken.

Wat ontvang ik in geval van annulering van de verzekerde reis?

Als u tot 24 uur voor het geplande vertrek van uw reis gebruik maakt van de All Risk Reisannuleringsverzekering, ontvangt u:

 • 90% van de kosten van de vliegtickets.

All Risk verzekering vs. Standaard Reisannuleringsverzekering

Bij het boeken van een vlucht via eSky kunt u kiezen uit twee opties voor een Reisannuleringsverzekering. Een All Risk verzekering kan alleen worden afgesloten in combinatie met het boeken van de vlucht en de standaard Reisannuleringsverzekering kan tot 5 dagen na de aankoop van de vliegtickets nog worden gekocht. Lees hier wat zijn de verschillen tussen deze twee opties.

  All Risk verzekering Standaard verzekering
Redenen om te annuleren Elke gedocumenteerde reden (zie voorbeelden) Strikt gedefinieerde gevallen
Mogelijkheid om een verzekering af te sluiten Alleen bij het boeken van de vliegticket Na het boeken van de vliegticket ( tot 5 dagen na aanschaf van het vliegticket
Restitutie van de kosten van het vliegticket 90% van de kosten van het vliegticket (maximaal 3500 EUR) tot 5000 EUR
Prijs 10% van de kosten van de gekochte vliegtickets 4% van de kosten van de gekochte vliegtickets
Voro wie?

Aanbevolen voor personen die:

 • zich zorgen maken om ziek te worden (inclusief familieleden, bijv. kinderen) vlak voor vertrek,
 • werken of studeren en zich zorgen maken dat hun taken hen verhinderen te reizen,
 • zwanger zijn of lijden aan chronische ziektes (bv. diabetes),
 • die een huisdier hebben (bijv. een hond of kat),
 • die zich willen beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen (bijv. diefstal of verlies van documenten),
 • die de reis ver van te voren willen plannen,
 • die zeker willen zijn van restitutie voor de gemaakte kosten, 
 • niet-restitueerbare tickets kopen (bijv. bij low-cost luchtvaartmaatschappijen: Ryanair, Wizz Air, easyJet etc.).

Aanbevolen voor personen die:

 • zich willen beschermen tegen onverwachte, ernstige levensgebeurtenissen.

Hoe kan ik mijn reisannulering melden?

De situatie die u verhindert te reizen of om uw reis voort te zetten, dient u binnen 3 dagen vanaf het moment dat deze zich heeft voorgedaan melden door het telefoonnummer te bellen of een e-mail te sturen naar het adres dat op het verzekeringsbewijs staat. Om het proces te bespoedigen, gelieve de voor- en achternaam van de verzekerde persoon en het polisnummer door te geven.

Wanneer kan ik een All Risk verzekering kopen?

Een All Risk verzekering kan alleen worden gekocht bij het boeken van vliegtickets. Om de verzekering af te sluiten, selecteert u de All Risk verzekering in het boekingsformulier. De kosten van de verzekering worden automatisch toegevoegd aan de totale kosten van de boeking en u betaalt deze samen met de vliegtickets en de gekozen services. 

Belangrijk! Een All Risk Reisannuleringsverzekering kan niet worden afgesloten na het maken van een boeking op eSky.

Wat kost een All Risk verzekering? De prijs van de verzekering is 10% van de waarde van de vliegtickets en kan dus voor een lage prijs worden gekocht, bijv. in het geval bij het boeken van niet-restitueerbare vliegtickets (Ryanair, Wizz Air, easyJet). 

 

Tips en suggesties in dit artikel en gerelateerde artikelen zijn uitsluitend informatief en als hulp bedoeld en kunnen geen grondslag vormen voor een claim jegens eSky.nl.

Heeft u in dit artikel de informatie gevonden waarnaar u op zoek was? Ja | Nee
Mijn mening over dit artikel:
Bedankt voor uw mening!