Menu

Wizz Air

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij Wizz Air op eSky

Prijs voor persoon, retour

Advertisement

✔️ Waar vliegt Wizz Air naartoe?

De dienstregeling van Wizz Air omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met Wizz Air?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met Wizz Air

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop Wizz Air vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van Wizz Air?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over Wizz Air

Wizz Air

Wizz Air is een Hongaarse low-cost luchtvaartmaatschappij, die actief is in Midden-, Oost- en West-Europa, Georgië, Israël, Azerbeidzjan, Kazachstan, Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten.

Het eerste vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij vertrok op 19 mei 2004 vanuit Katowice. József Váradi is één van de oprichters en voorzitter van het bestuur van Wizz Air. Zoals vele andere low-cost luchtvaartmaatschappijen maakt Wizz Air gebruik van kleinere luchthavens, die snellere en goedkopere passagiersdiensten mogelijk maken. Wizz Air biedt passagiers één boekingsklasse met de keuze uit drie tarieven: Basis, WIZZ Go en WIZZ Plus. Voor elk tarief geldt, dat ze extra voordelen bieden tijdens de vlucht. Ingecheckte bagage is bijv. inbegrepen in de ticketprijs als u voor het WIZZ Go of WIZZ Plus-tarief kiest. Het vliegtuig biedt voor iedereen lederen stoelen. Gastronomische diensten worden aangeboden tegen een toeslag.

Momenteel biedt de luchtvaartmaatschappij 600 routes en hebben zij ongeveer 3.000 werknemers in dienst. De basis van Wizz Air is gevestigd op Boedapest Liszt Ferenc Airport, wat tevens de grootste  internationale luchthaven van Hongarije is. De luchthaven ligt 16 km ten zuidoosten van het centrum van Boedapest. Boedapest Liszt Ferenc Airport is de op één na grootste luchthaven van Centraal-Europa en opende in 1950. De luchthaven verwerkt tegenwoordig ruim 8 miljoen passagiers en wordt aangedaan door ongeveer 40 luchtvaartmaatschappijen. De luchthaven biedt een speciale wachtkamer voor passagiers, die de Exclusive Waiting Room-service aanschaffen. De speciale wachtkamer biedt o.a. gratis maaltijden en drankjes, internettoegang, televisie en een badkamer.

Waar vliegt Wizz Air naartoe?

Voor reizigers zijn low-cost luchtvaartmaatschappijen één van de meest gekozen soorten van vervoer. Het aantal verbindingen, die Wizz Air biedt, groeit nog steeds. Momenteel worden enkele honderden routes in o.a. Europa, Afrika en het Midden-Oosten aangeboden. De luchtvaartmaatschappij heeft ongeveer 30 operationele bases. De Wizz Air-vloot bestaat uit tientallen moderne machines, die het reiscomfort en veiligheid van de passagiers en het personeel garanderen. Wizz Air maakt gebruik van vliegtuigen uit de Airbus A320-serie, waaronder A320's. De vloot van de luchtvaartmaatschappij groeit voortdurend. Wizz Air heeft bij Airbus een bestelling geplaatst voor meerdere, technologisch superieure A321neo-vliegtuigen, die zijn uitgerust met geavanceerde systemen en motoren.

Wat kan ik meenemen in mijn Wizz Air-handbagage?

De veiligheidsvoorschriften bepalen, wat u wel en wat u niet mag vervoeren in uw handbagage. Persoonlijke spullen, een laptop, kleding en geneesmiddelen zijn toegestaan, zolang deze geen scherpe randen hebben of een gevaar zijn voor anderen. Vloeistoffen mogen alleen in eenheden van 100 ml in een doorzichtige plastic zak van maximaal 1 liter worden vervoerd. Voor cosmetica in niet vloeibare vorm, zoals bijv. een poeder, oogschaduw of een lippenstift, gelden deze beperkingen niet. Deze kunt u bijvoorbeeld in een gewone make-up tas meenemen.

Voordat u gaat inpakken is het handig om de douanevoorschriften door te nemen van het land, waar u naartoe op reis gaat. Indien u twijfelt over een item is het de moeite waard om de lijst met verboden en toegestane items te downloaden op de website van de ”Civil Aviation Authority”.

Volgens de Wizz Air-bepalingen mogen passagiers één stuk handbagage meenemen (deze is inbegrepen in de ticketprijs). De maximale afmetingen zijn 40x30x20 cm. Indien de passagier kiest voor het WIZZ Go- of WIZZ Plus-tarief of reist met WIZZ Priority mag er een koffer met maximale afmetingen van 55x40x23 cm en een kleine handbagage van 40x30x20 cm aan boord genomen worden.

Welke handbagage regels gelden er bij Wizz Air?

Wizz Air hanteert een strikt bagagebeleid. Afmetingen en gewichtslimieten worden nauwkeurig gespecificeerd. Voordat u een vlucht boekt, is het goed om te controleren hoeveel bagage u mee mag nemen. Indien u internationaal reist, controleer dan ook de douanewetten, die gelden voor uw bestemming. Indien u twijfelt, bezoek dan de website van de ”Civil Aviation Authority”. Hier kunt u de wettelijke voorschriften vinden van wat u wel en niet mee mag nemen in uw bagage.

Volgens de algemene voorwaarden van Wizz Air is voor elke passagier één stuk handbagage toegestaan met maximale afmetingen van 40x30x20 cm en een maximaal gewicht van 10 kg. Passagiers, die gekozen hebben voor WIZZ Priority, mogen een extra stuk handbagage meenemen, dat niet groter is dan 55x40x23 cm.

Hoeveel stukken ruimbagage zijn er toegestaan op Wizz Air-vluchten? Elke passagier kan maximaal 6 items inchecken: 3 met een maximumgewicht van 32 kg, 2 met een gewicht tot 20 kg en 1 met een gewicht tot 10 kg. Voor alle ruimbagage gelden maximale afmetingen van 149x119x171 cm. Ruimbagage kan worden aangeschaft bij het boeken van een vlucht of na het online inchecken.

 

Wat kan ik bij Wizz Air als ruimbagage inchecken?

Wat zijn de regels m.b.t. toegestane bagage bij Wizz Air en welke items mogen niet worden vervoerd? Ingecheckte bagage is goed betaalbaar bij het basistarief. Beperkingen op toegestane items zijn lager dan in het geval van handbagage. Hoe pakt u uw ingecheckte bagage in? Uw ingecheckte bagage mag grote sportuitrusting, gereedschappen of een wapen bevatten. Zuurstoftanks of andere draagbare medische elektronische apparaten zijn ook toegestaan. Let er goed op, dat u geen waardevolle items, breekbare voorwerpen, reisdocumenten of geld vervoert in uw koffer (de luchtvaartmaatschappij is niet verantwoordelijk voor eventuele schade).

Explosieve en brandbare materialen, giftige chemicaliën, spuitbussen en dranken met meer dan 70% alcohol zijn ook niet toegestaan. Wat is de limiet voor ingecheckte bagage voor Wizz Air-passagiers?

De maximale afmetingen, die gelden voor ingecheckte bagage bij Wizz Air, zijn 149x119x171 cm. Belangrijke boodschap! Bij Wizz Air kunt u ook bagage toevoegen na het online inchecken.

 

Hoe moet er online ingecheckt worden bij Wizz Air?

Hoe moet er op de juiste manier online ingecheckt worden bij Wizz Air? Het enige wat u moet doen, is klikken op de online check-in link, die u ontvangen heeft in de bevestiging van uw ticketreservering. Vervolgens voert u de vereiste gegevens in en print u uw instapkaart.

Online inchecken bij Wizz Air is gratis en is beschikbaar vanaf 30 dagen tot 2 uur voor de vertrektijd van de vlucht voor passagiers, die kiezen voor stoelreservering. Voor passagiers, die niet kiezen voor een stoelreservering, geldt, dat zij kunnen inchecken vanaf 48 uur voor vertrek. De afgedrukte instapkaart en het document, dat gebruikt is voor het online inchecken, moeten meegenomen worden naar de luchthaven.

 

Hoe kunt u een reservering wijzigen bij Wizz Air?

Is er de mogelijkheid om een reservering te wijzigen? Passagiers kunnen wijzigingen aanbrengen in de reservering, echter is dit niet gratis. Er wordt een tarief in rekening gebracht, waar het verschil tussen de oorspronkelijke ticketprijs en de nieuwe ticketprijs mee gedekt wordt. U kunt de vliegroute of vertrekdatum tot 3 uur vóór het geplande vertrek wijzigen. Passagiers kunnen ook de naam van de passagier wijzigen of extra diensten kopen, zoals ingecheckte bagage of een stoel met extra beenruimte. Ook hiervoor geldt, dat deze tot 3 uur voor vertrek gewijzigd of toegevoegd kunnen worden.

Het is de moeite waard om te onthouden, dat u recht heeft op één gratis wijziging m.b.t. online boekingen als het gaat om:

  • wijzigingen van 1-3 tekens in de naam van de passagier
  • aanpassen van het geslacht (per ongeluk het verkeerde geslacht ingevoerd in de boeking)
  • Afgekorte naam aanpassen naar volledige naam- en achternaam

Hoe werkt de stoeltoewijzing bij Wizz Air?

Iedere passagier kan tijdens de reservering van een vliegticket, tegen een vergoeding, een stoel kiezen in het vliegtuig. Klanten, die hebben gekozen voor het WIZZ Go- of WIZZ Plus-tarief, kunnen gratis een stoel kiezen. Indien er niet gekozen wordt voor stoelkeuze dan zal Wizz Air u tijdens het online inchecken automatisch een willekeurige stoel toewijzen in het vliegtuig. Goed om te weten is, dat er tot 3 uur voor vertrek nog steeds de mogelijkheid is om een stoel te reserveren, zelfs als er al is ingecheckt.

WIZZ Priority-service, waarbij passagiers instappen met prioriteit in het vliegtuig, is goed betaalbaar bij Wizz Air. WIZZ Priority-service is op verschillende manieren toe te voegen aan uw boeking. Tijdens reservering van de vlucht (of later), door de klantenservice te bellen of op de luchthaven.

De WIZZ Priority-service omvat instappen met prioriteit in het vliegtuig, de garantie om handbagage te vervoeren in de cabine en de mogelijkheid om een extra kleine handbagage, met maximale afmetingen van 40x30x20 cm, mee te nemen aan boord (deze moet onder de stoel voor u worden geplaatst).

Voor WIZZ Priority geldt niet, dat u sneller de veiligheidscontroles kunt doorstaan.

Is het toegestaan om eigen eten mee te nemen aan boord bij Wizz Air?

Voor veel mensen is het onduidelijk of zij voedsel mogen vervoeren. Volgens de huidige bepalingen is het toegestaan om voedsel in handbagage en ingecheckte bagage te vervoeren. Wel is het belangrijk om enkele regels te onthouden. Belangrijk is, dat producten verpakt moeten zijn in de originele verpakking. Vloeistoffen mogen alleen in eenheden van 100 ml in een doorzichtige plastic zak van maximaal 1 liter worden vervoerd. Uitzonderingen voor op deze beperkingen zijn van toepassing op babyvoeding en medicijnen, die nodig zijn voor de passagier tijdens de duur van de vlucht. Voedsel vervoeren in de handbagage is toegestaan. Gebak, sandwiches en chocoladerepen zijn allemaal toegestaan.

U doet er goed aan de douanevoorschriften door te nemen van het land, waar u naartoe vliegt. De Verenigde Staten staan bijvoorbeeld geen vers voedsel toe. Indien u niet uw eigen eten mee wil nemen aan boord kunt u tijdens de vlucht gebruikmaken van de Wizz Café-services. Er worden o.a. snacks, sandwiches, warme en koude dranken en alcoholische dranken geserveerd.

 

Wanneer heeft Wizz Air speciale aanbiedingen?

Als je reist met een low-cost luchtvaartmaatschappij heb je de garantie, dat je reist tegen een lage prijs, echter is het de moeite waard om te weten wanneer Wizz Air speciale aanbiedingen heeft. Tijdens de aanbiedingen kunnen vliegtickets gekocht worden met extra korting. Op de website van Wizz Air is voortdurend informatie te vinden over actuele promoties. Bezoek daarom regelmatig de website. Een andere oplossing is om u te abonneren op de Wizz-nieuwsbrief. U krijgt dan steeds het laatste nieuws m.b.t. promoties. Wilt u extra korting? Word dan lid van de ”Wizz Discount Club”. Leden van de ”Wizz Discount Club” krijgen extra korting op vliegtickets en online gekochte bagage. Daarnaast krijgen leden informatie over promoties, die soms alleen voor hen beschikbaar zijn.

Indien u geen lid bent van de ”Wizz Discount Club” is het handig om op tijd vliegtickets te kopen. Vliegtickets zijn vaak goedkoper als u deze 3 maand van tevoren boekt, i.p.v. 2 dagen vóór vertrek.