Menu

Vueling

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij Vueling op eSky

Prijs voor persoon, retour

Advertisement

✔️ Waar vliegt Vueling naartoe?

De dienstregeling van Vueling omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met Vueling?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met Vueling

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop Vueling vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van Vueling?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over Vueling

Vueling

Vueling Airlines is een Spaanse low-cost luchtvaartmaatschappij met twee hubs: de thuisbasis luchthaven Barcelona-El Prat en Luchthaven Rome-Fiumicino. De naam van de luchtvaartmaatschappij stamt af van het Spaanse woord “Vuelo”, wat vlucht betekent.

De luchtvaartmaatschappij heeft 13 extra bases: A Coruña, Alicante, Amsterdam, Bilbao, Florence, Gran Canaria, Málaga, Palma de Mallorca, Parijs-Charles de Gaulle, Parijs-Orly, Santiago de Compostela, Sevilla en Valencia. De bases van Menorca en Ibiza worden alleen in het zomerseizoen gebruikt.

De luchtvaartmaatschappij is actief op meer dan 100 routes tussen Barcelona en Rome en luchthavens in Afrika, Europa en Azië. Vueling Airlines is de op één na grootste luchtvaartmaatschappij in Spanje.

Vueling Airlines werd in 2004 opgericht. Aanvankelijk telde de vloot twee Airbus A320 vliegtuigen, die de route verzorgden tussen Barcelona en Ibiza, Palma de Mallorca en de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs.

Bagage

Bij Vueling Airlines kunt u handbagage meenemen aan boord van het vliegtuig. Het gewicht en de afmetingen van zowel de hand- en ruimbagage worden bepaald door de luchtvaartmaatschappij en zijn afhankelijk van de boekingsklasse of route, die gevlogen wordt.

Boekingsklasse

Vueling Airlines biedt één boekingsklasse. Wel biedt Vueling verschillende tarieven. Een reis in het Basic-tarief biedt u de mogelijkheid om “Punto-programmapunten” te verzamelen. Elke deelnemer van het programma ontvangt 3 punten voor elke euro, die wordt besteed aan een vlucht.

Het tarief Optima geeft de mogelijkheid om een stoel te kiezen, direct in te checken en biedt één stuk gratis ruimbagage aan. Het tarief Family is beschikbaar voor families reizend met kinderen. Het tarief Family bevat als voordeel, dat er met kinderen tot 2 jaar met prioriteit ingestapt kan worden en er op bepaalde luchthavens speciale incheckbalies beschikbaar zijn. Het tarief TimeFlex geeft u flexibiliteit bij het wijzigen van uw boeking of vliegticket.

Online check-in

Als u online incheckt, bespaart u hiermee tijd op de luchthaven. De instapkaart kan worden afgedrukt of worden gedownload op uw telefoon. Gebruik hiervoor de mobiele applicatie van Vueling. Online inchecken bij Vueling is beschikbaar direct na het boeken van het ticket tot 4 uur voor de vertrektijd. Voor de luchthavens Lissabon, Cardiff, Lyon, Praag, Frankfurt en Londen-Heathrow geldt, dat het online inchecken eindigt 24 uur voor de vertrektijd van de vlucht. Tijdens het online inchecken kunt u uw stoel aan boord kiezen.

Vloot

De Vueling vloot telt 120 machines van Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A320neo en Airbus A321-200.

Barcelona-El Prat Airport

De luchthaven Barcelona-El Prat ligt 12 km ten zuidwesten van het centrum van Barcelona. Het is de op één na grootste luchthaven van Spanje, alleen de luchthaven Madrid Barajas is groter. Behalve Vueling hebben ook Iberia Regional en Ryanair hun bases op de luchthaven van Barcelona-El Prat. De meeste vluchten op de luchthaven worden aangeboden door Vueling, easyJet, Lufthansa en Air Europa. De meest populaire bestemmingen vanuit Barcelona-El Prat zijn Londen-Gatwick, Amsterdam-Schiphol, Parijs-Charles de Gaulle, Frankfurt International en Rome-Fiumicino.

Maaltijden

Vueling biedt tegen een vergoeding een breed scala aan gerechten. In de prijs van het vliegticket zijn snacks en drankjes niet inbegrepen.