Menu

easyJet - Goedkope vluchten met eSky

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij easyJet op eSky

Prijs voor persoon, retour

Advertisement

✔️ Waar vliegt easyJet naartoe?

De dienstregeling van easyJet omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met easyJet?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met easyJet

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop easyJet vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van easyJet?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over easyJet

easyJet

easyJet is een Britse low-cost luchtvaartmaatschappij, die is gevestigd op London Luton Airport. Het is op dit moment één van de grootste Europese luchtvaartmaatschappijen. Easyjet werd opgericht in 1995, echter werd de eerste vlucht met de route Londen-Amsterdam pas 2 jaar later uitgevoerd. Passagiers, die met easyJet reizen, hebben de keuze uit twee boekingsklassen. Het belangrijkste doel van de luchtvaartmaatschappij is om een comfortabele reis te garanderen, dit tegen de laagst mogelijke prijs. De luchtvaartmaatschappij biedt meer dan 800 routes in meer dan 30 landen, waarvan de meeste in Europa. De vluchten worden uitgevoerd met een moderne en nieuwe vloot, zoals ”Airbus”. De luchtvaartmaatschappij richt zich op constante ontwikkeling van het bedrijf door het aantal verbindingen en de vloot uit te breiden. De easyJet IATA-code is U2.

Bagage

Voor elke easyJet-passagier geldt, dat hij of zij één handbagage van vooraf bepaalde afmetingen mee mag nemen in het vliegtuig. De luchtvaartmaatschappij behoudt het recht om de handbagage te vervoeren als ruimbagage, indien er niet genoeg ruimte is in de opbergvakken. Handbagage mag geen gevaarlijke of verboden voorwerpen bevatten. Vloeistoffen mogen alleen in eenheden van 100 ml in een doorzichtige plastic zak worden vervoerd. De luchtvaartmaatschappij staat het transport van dieren niet toe, met uitzondering van hulphonden. Passagiers met een Flexi-tariefticket, Up Front-stoel, Extra Legroom-stoel of easyJet Plus-kaarthouders mogen een tweede kleine tas van in de voorschriften vermelde afmetingen meenemen als handbagage. Voorbeelden hiervan zijn een laptoptas of handtas. Ingecheckte bagage bij easyJet is goed betaalbaar. De afmetingen en het gewicht van ingecheckte bagage zijn precies gedefinieerd. Voor het overschrijden van de geldende limieten geldt een extra toeslag.

Boekingsklassen

De luchtvaartmaatschappij biedt klanten economy class vluchten met een standaard tarief. Passagiers hebben ook de mogelijkheid een ticket te kopen voor het Flexi-tarief, waarmee naast één stuk handbagage ook een extra item aan boord mee mag worden genomen. Ingecheckte bagage is inbegrepen in de ticketprijs als u voor het Flexi-tarief kiest. Een ander voordeel van het Flexi-tarief is, dat na de boeking er wijzigingen aangebracht kunnen worden in de reservering, u keuze heeft uit de standaard zitplaatsen en u met korting een zitplaats aan kunt schaffen met extra beenruimte. Passagiers met het standaardtarief krijgen hun zitplaats automatisch toegewezen tijdens het inchecken, maar tegen een vergoeding kan een zitplaats (standaard of met extra beenruimte) gekozen worden.

Online check-in

De luchtvaartmaatschappij biedt haar klanten verschillende manieren aan om in te checken. Online inchecken is beschikbaar vanaf 30 dagen tot 2 uur voor de vertrektijd van uw vlucht. Passagiers moeten de instapkaart afdrukken. Indien u een wijziging doet in uw reservering dan zult u opnieuw moeten inchecken en moet u uw instapkaart opnieuw afdrukken.

Reizigers, die de mobiele applicatie van easyJet gebruiken, hebben de optie in te checken via hun smartphone en gebruik te maken van een mobiele instapkaart. Het accepteren van mobiele instapkaarten is afhankelijk van de luchthaven.

Inchecken op de luchthaven is mogelijk vanaf 2 uur tot 40 minuten vóór de vertrektijd van uw vlucht.

Vloot

De eerste vliegtuigen van de easyJet vloot waren allemaal ”Boeing 737-200” vliegtuigen. Tegenwoordig heeft de luchtvaartmaatschappij honderden moderne en comfortabele vliegtuigen, zoals de Airbus A319, A320 en A320n. Elk vliegtuig biedt speciale zitplaatsen met extra beenruimte. Doordat de luchtvaartmaatschappij relatief korte vluchten aanbiedt, hebben zij geen amusementsprogramma (films, muziek) aan boord. De luchtvaartmaatschappij, die één van de grootste is in Europa, is van plan haar vloot uit te breiden met vliegtuigen, die uitgerust zijn met de meest moderne technologieën. Een comfortabele en veilige reis heeft prioriteit bij de luchtvaartmaatschappij.

Londen Luton Airport

Het hoofdkantoor van easyJet is de internationale luchthaven Londen Luton. De luchthaven ligt ongeveer 4 km van Luton en 55 km van het centrum van Londen. De luchthaven verzorgt reguliere, seizoensgebonden vluchten en vrachtvluchten. In 2017 verwerkte de luchthaven 15,8 miljoen passagiers. Vanaf 2018 kunnen reizigers gebruikmaken van de uitgebreide terminal en een modern informatiesysteem. Het luchthavengebied omvat winkels, cafés, restaurants, autoverhuurbedrijven, een gebedsruimte en geldautomaten.

De toiletten zijn aangepast aan de behoeften van mensen met een handicap en moeders met kinderen. Passagiers kunnen 4 uur lang gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk. De luchthaven biedt verschillende parkeerterreinen op en om de luchthaven. Reizen naar het centrum van Londen is mogelijk met de trein, bus en met de taxi.

De IATA-code voor de luchthaven Londen Luton is LTN.

 

Versnapering

Maaltijden bij easyJet zijn niet inbegrepen bij de ticketprijs. Passagiers hebben de mogelijkheid gebruik te maken van het cateringaanbod, dat tijdens de vlucht aangeboden wordt. Het cateringaanbod bestaat uit koude en warme dranken, alcohol, sandwiches, snacks en snoep, warme gerechten en salades. Speciale maaltijden voor kinderen zijn ook beschikbaar.

Klanten, die besluiten een ticket te kopen met het Flexi-tarief, ontvangen een speciale voucher met een vastgesteld bedrag, die zij kunnen inwisselen tijdens de vlucht. Andere passagiers kunnen vóór de reis een voucher aanschaffen op de website van de luchtvaartmaatschappij. Dankzij deze mogelijkheid krijgen zij tot 20% korting op de bistro en het belastingvrije winkelaanbod.