Menu

Turkish Airlines

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines op eSky

Prijs voor persoon, retour

Advertisement

✔️ Waar vliegt Turkish Airlines naartoe?

De dienstregeling van Turkish Airlines omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met Turkish Airlines?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met Turkish Airlines

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop Turkish Airlines vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van Turkish Airlines?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over Turkish Airlines

Turkish Airlines

Turkish Airlines, oftewel Türk Hava Yolları, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije. Het heeft zijn thuisbasis op de luchthaven van Istanbul Airport. Deze luchtvaartmaatschappij werd in 1933 opgericht en maakt sinds 2008 deel uit van de grootste luchtvaartalliantie - Star Alliance. De Turkse luchtvaartmaatschappij kreeg twee keer een award van Skytrax als beste Europese luchtvaartmaatschappij - in 2011 en 2012.

Turkish Airlines heeft het grootste verbindingsnetwerk voor vliegtuigen vanaf één luchthaven. Andere belangrijke luchthavens van de luchtvaartmaatschappij zijn na Istanbul Airport, de luchthavens Istanbul-Sabiha Gökçen en Ankara Esenboğa Airport. De Turkse luchtvaartmaatschappij vliegt op 260 bestemmingen  op alle bewoonde continenten.

Bagage

Met Turkish Airlines mag je handbagage aan boord meenemen. De afmetingen en het gewicht worden bepaald door de luchtvaartmaatschappij en kunnen verschillen afhankelijk van de boekingsklasse of route.

Ruimbagage moet bij Turkish Airlines ook aan specifieke afmetingen en gewicht voldoen. Dit hangt wederom af van boekingsklasse en route.

Boekingsklassen

Passagiers kunnen tickets in drie verschillende klassen boeken.

In de Economy class is de ruimte tussen de stoelen 78 cm en de stoelen leunen 15 cm naar achteren. Elke stoel is voorzien van een stopcontact voor het opladen van elektronische apparaten en heeft een USB-aansluiting. In de Comfort class hebben de stoelen een breedte van 9 cm en de ruimte tussen de stoelen is 116 cm. Deze stoelen kunnen 22 cm naar achteren leunen. De stoelen hebben meer beenruimte. Stoelen in Business class hebben uitvouwen een lengte van 188 cm. Ze zijn uitgerust met een massagefunctie, leeslampjes en een groot hoofdeinde waarmee je je kan afsluiten van de omgeving.

Online inchecken

Vanaf 24 uur tot 90 minuten voor de geplande vlucht kunnen passagiers hun stoel kiezen en online inchecken. Bagage kan op de luchthaven kunnen bij internationale vluchten tot 60 minuten voor het opstijgen worden afgegeven en tot 45 minuten voor binnenlandse vluchten.

Vloot

De Turkse luchtvaartmaatschappij heeft 262 vliegtuigen, waaronder 88 Boeings 737-800, 43 Airbuses A321-200 en 33 Airbuses A320-200.

Istanbul Airport

De belangrijkste luchthaven van Istanbul bevindt zich in het Europese deel, zo’n 35 km ten noordwesten van het stadscentrum. Gebouwd tussen 2015 en 2018, nam het in april 2019 de rol als belangrijkste luchthaven van de stad over van een van de voormalig grootste luchthavens in Europa - Istanbul-Atatürk.

Istanbul Airport bestaat momenteel uit één terminal, in dit type de grootste constructie ter wereld die zich onder één dak bevindt. De bestaande terminal is ontworpen om jaarlijks 90 miljoen passagiers te verwerken. Het uitbreidingsplan van de luchthaven gaat uit van de aanleg van extra terminals die in 2030 maar liefst 200 miljoen passagiers per jaar kunnen verwerken.

Versnaperingen

In de Economy class worden warme of koude gerechten geserveerd, afhankelijk van de afstand en de bestemming van de route. Het menu is gebaseerd op het beste van de Europese en Turkse keukens. Op langeafstandsvluchten krijgen passagiers ook broodjes en koekjes aangeboden. Op alle internationale vluchten worden speciale gerechten geserveerd.

In de Comfort class worden passagiers verwelkomd met een drankje, en biedt het menu bovendien gerechten bereid van verse producten, warme gerechten, desserts, fruit en kazen. Voor de landing krijgen passagiers nogmaals een warme of koude schotel aangeboden.

De gerechten die worden geserveerd in de Business class, zijn afhankelijk van de route van de vlucht. Op langeafstandsvluchten krijgen passagiers twee gerechten en snacks aangeboden. Een uitgebreide keuze uit voorgerechten en soepen is slechts de opmaat voor een culinaire reis met Turkish Airlines, waar het natuurlijk niet ontbreekt aan sterke Turkse koffie of nationale lekkernijen.

Aanvullende diensten

Op sommige routes kan je ook gebruik maken van video-on-demand, met onder andere films, audioboeken en amusementsprogramma's voor kinderen.

Bovendien hebben passagiers de mogelijkheid om berichten of e-mails te verzenden tijdens de vlucht. De kosten voor het verzenden van een bericht zijn $ 1,60.