Menu

Brussels Airlines

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines op eSky

Prijs voor persoon, retour

Advertisement

✔️ Waar vliegt Brussels Airlines naartoe?

De dienstregeling van Brussels Airlines omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met Brussels Airlines?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met Brussels Airlines

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop Brussels Airlines vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van Brussels Airlines?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over Brussels Airlines

Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België. De geschiedenis van Brussels Airlines gaat terug naar het jaar 2002. In het jaar 2002 werd het moederbedrijf SN Airholding opgericht door ongeveer 40 investeerders. De investeerders hadden als hoofddoel om zoveel mogelijk Europese steden te verbinden met Brussel. Voordat Brussels Airlines (voorheen SN Brussels Airlines) opgericht werd, had de Belgische luchtvaartsector het zwaar te verduren. In maart 2006 werd een fusie aangekondigd tussen Virgin Express en SN Brussels Airlines, die beiden behoren tot SN Airholding. Na de fusie gingen de 2 maatschappijen verder als Brussels Airlines. Sinds december 2009 is Brussels Airlines officieel lid van Star Alliance. Star Alliance is 's werelds meest toonaangevende luchtvaartalliantie. De luchtvaartmaatschappij vliegt vooral binnen Europa, maar heeft ook routes naar Afrika, Azië en Noord-Amerika. De IATA code van Brussels Airlines is SN.

Bagage

Wat mag ik meenemen in mijn handbagage?

Bij Brussels Airlines is voor elke passagier één stuk handbagage en één persoonlijk item toegestaan met maximale afmetingen van resp. 55x40x23 cm en 40x30x10 cm en een maximaal gezamenlijk gewicht van 12 kg. Een persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, een laptoptas of een cameratas zijn. U dient er rekening mee te houden, dat er beperkte opbergruimte in de cabine is. Het kan in enkele gevallen voorkomen, dat er geen plaats meer is in de opbergruimtes. Er wordt u dan verzocht om uw handbagage af te geven. Nadat u gearriveerd bent op uw bestemming, kunt u uw handbagage ophalen bij de bagageband (eventueel samen met uw ruimbagage). Zorg er voor, dat u waardevolle items meeneemt in uw persoonlijke item. Zo heeft u nog steeds uw waardevolle bezittingen bij u in het geval uw handbagage ingecheckt moet worden. Vloeistoffen kunnen alleen in eenheden van 100 ml, in een doorzichtige plastic zak, van maximaal 1 liter vervoerd worden. Sommige items kunnen niet als handbagage mee worden genomen en moeten worden vervoerd als ruimbagage, voorbeelden hiervan zijn wapens of objecten met een scherpe rand of punt.

Wat mag ik meenemen in mijn ruimbagage?

Bij Brussels Airlines kan tegen een toeslag of in sommige gevallen gratis ruimbagage vervoerd worden. Hoeveel bagage en tegen welke toeslag deze meegenomen kan worden, is afhankelijk van de bestemming en de boekingsklasse, die u geboekt heeft. Elke passagier kan maximaal 5 items inchecken met elk een maximumgewicht van 32 kg per stuk. De maximale afmetingen van ingecheckte bagage zijn: 158 cm (hoogte + lengte + breedte). Goed om te weten is, dat ruimbagage op voorhand toevoegen goedkoper is dan wanneer u deze toevoegt op de luchthaven.

Mag ik extra items meenemen als ik reis met kinderen?

Opvouwbare buggy's en wandelwagens kunt u gratis meenemen. Alle wandelwagens of buggy’s moeten worden voorzien van een label bij de incheckbalie en moeten worden afgegeven bij de ingang van het vliegtuig. Tot die tijd kunt u deze gewoon gebruiken.

Boekingsklassen

Wat betreft boekingsklassen maakt Brussels Airlines onderscheid tussen vluchten binnen Europa en intercontinentale vluchten. Voor vluchten binnen Europa en van en naar Armenië, Marokko, Israël, Rusland, Egypte, Kaapverdië en Tunesië zijn er 4 boekingsklassen: Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast en Bizz&Class. De boekingsklasse “Check&Go” biedt scherpe prijzen voor vliegtickets en gratis stoelreservatie, maar biedt geen ruimbagage. “Light&Relax” biedt als voordeel, dat men een gratis wijziging mag doen naar een eerdere vlucht op dezelfde dag en er 1 koffer tot 32 kg ingecheckt mag worden. “Flex&Fast” biedt volledige flexibiliteit, prioriteit op de luchthaven en meer comfort, zoals een snack en een drankje. “Bizz&Class” biedt gratis toegang tot de Business Lounge, 2 stukken ruimbagage tot 32 kg en onbeperkte keuze in snacks.

Bij intercontinentale vluchten hebben reizigers van Brussels Airlines keuze uit 2 boekingsklassen: Economy en Business. “Business” biedt reizigers voordelen zoals: extra flexibiliteit, premium business service en luxueuze flatbed zitplaatsen.

Online check-in

Als u online incheckt, bespaart u hiermee tijd op de luchthaven. Op de luchthaven geeft u dan alleen nog uw bagage af en doorloopt u de veiligheidscontroles.

De instapkaart bij Brussels Airlines kan worden afgedrukt of worden gedownload op uw telefoon. Inchecken bij Brussels Airlines is mogelijk vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek. Tijdens het online inchecken is het mogelijk om een zitplaats te kiezen in het vliegtuig. Online inchecken is beschikbaar op alle vluchten, behalve op vluchten vanuit Dubrovnik, Zadar, Split, Enfidha, Ohrid en Tivat. Reizigers, die online inchecken, moeten hun instapkaart printen of kunnen tonen op hun smartphone via de app van de luchtvaartmaatschappij.

Reizigers vanuit Marrakech, Mumbai en Moskou moeten een papieren versie van hun instapkaart meebrengen naar de luchthaven.

Inchecken op de luchthaven is mogelijk door Express Check-in machines, hier kiest u uw zitplaats en print u uw instapkaart. Deze service is gratis.

Vloot

De vloot van Brussels Airlines bestaat uit 48 vliegtuigen van “Airbus”. De vliegtuigen van “Airbus”, die de luchtvaartmaatschappij gebruikt, zijn de A330-200, A330-300, A319 en A320. De “Airbus A330-200” en “Airbus A330-300” worden vooral gebruikt voor vluchten van en naar Noord-Amerika en Afrika. De andere 2 type vliegtuigen worden vooral gebruikt voor kortere afstanden, zoals naar Noord-Afrika, het Midden-Oosten en vluchten binnen Europa.

Brussels Airport

Brussels Airlines heeft haar thuisbasis op Brussels Airport en haar hoofdkantoor vlakbij de luchthaven. De luchthaven heet officieel “Zaventem Brussels Airport” en ligt iets ten noorden van Brussel, vlakbij Zaventem. De luchthaven is goed te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Brussels Airport is de grootste luchthaven van België. In 2018 maakten ruim 25 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. De luchthaven biedt diverse restaurants en winkels. In de directe omgeving kunt u diverse hotels vinden.

Maaltijden

Tijdens vluchten binnen Europa (incl. Marokko, Rusland, Israël, Armenia, Egypte, Kaapverdië en Tunesië) worden diverse dranken en snacks aangeboden. Voor de boekingsklassen “Check&Go” en “Light&Relax” geldt dit tegen betaling. Voor passagiers, die reizen in de boekingsklasse “Flex&Fast” zijn gratis drankjes en een snack beschikbaar. Voor de boekingsklasse “Bizz&Class” geldt, dat er onbeperkt gekozen kan worden uit alle items van het menu aan boord. Champagne is hierbij op aanvraag. Kinderen van reizigers in de boekingsklassen “Flex&Fast” en “Bizz&Class” krijgen een speciale kindermaaltijd. Bij intercontinentale vluchten heeft u in de “Economy Class” keuze uit diverse warme maaltijden met een verse salade, een dessert en kaas. Voor reizigers in de “Business Class” is de keuze nog groter. Er wordt u bijvoorbeeld koffie met likeur aangeboden met daarnaast Belgische chocolade. Binnen de EU zijn er geen beperkingen op het meebrengen van uw eigen voedsel aan boord. Voor landen buiten de EU kunnen andere regels gelden.

Aanvullende diensten

Brussels Airlines biedt zijn passagiers extra entertainment aan boord. Alle zitplaatsen op de lange afstandsvluchten zijn uitgerust met een entertainmentsysteem. Dit entertainmentsysteem biedt diverse films, muziek en games. Tijdens de vlucht kunt u ook inkopen doen. Eenmaal opgestegen komt het personeel langs met diverse interessante producten. Ook is het mogelijk een gratis digitale versie van uw favoriete krant te lezen aan boord. Tijdens het online inchecken geeft u aan, wat uw favoriete krant is. Deze service is gratis op alle Europese vluchten en op vluchten naar de Verenigde Staten en Afrika.

Heeft Brussels Airlines speciale aanbiedingen?

Wilt u reizen tegen de laagste prijs? Bezoek dan regelmatig de website en abonneer u op de nieuwsbrief van Brussels Airlines. Tijdens promoties kunnen vliegtickets soms flink goedkoper zijn. Op de website van Brussels Airlines is voortdurend informatie te vinden over actuele aanbiedingen en promoties.