Menu

SAS

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij SAS op eSky

Prijs voor persoon, retour

✔️ Waar vliegt SAS naartoe?

De dienstregeling van SAS omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met SAS?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met SAS

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop SAS vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van SAS?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over SAS

SAS

De vorming van deze Scandinavische luchtvaartmaatschappij begon in 1946. Het werd opgericht als samenwerkingsverband tussen de nationale luchtvaartmaatschappijen van 3 landen: Denemarken, Noorwegen en Zweden. SAS is een groep bestaande uit 3 vervoerders: Scandinavian Airlines SAS, Blue1 en Wideroe. Het hoofdkantoor van SAS bevind zich op de luchthaven Stockholm Arlanda. De luchtvaartmaatschappij behoort tot de modernste en meest innovatieve luchtvaartmaatschappijen, maar is ook de grootste vervoerder van Scandinavië. Als eerste ter wereld begon het in de jaren zestig met over de Noordpool te vliegen, waardoor de trip naar Japan werd verkort van 52 naar 32 uur. SAS was ook een pionier met de introductie van milieuvriendelijke vliegtuigen. Het behoorde ook tot een van de eersten, die de economy class introduceerde. SAS maakt deel uit van de luchtalliantie Star Alliance en biedt dankzij haar partners het grootste systeem van luchtverbindingen ter wereld. In dit netwerk van verbindingen behoren luchthavens van Europa, Azië en Noord-Amerika. De vervoerder is onder meer aanwezig op Poolse luchthavens waar zijn vliegtuigen landen in Gdańsk, Łódź, Poznań, Warschau en Wrocław.

Bagage

Je kunt handbagage meenemen aan boord van SAS-vluchten. De afmetingen en het gewicht worden bepaald door de luchtvaartmaatschappij en kunnen variëren afhankelijk van de boekingsklasse of route.

Bij SAS moet ruimbagage moet ook bepaalde afmetingen en gewicht voldoen. Ook hier hangt het af van de boekingsklasse en route.

Boekingsklassen

Luchtvaartmaatschappij SAS biedt een keuze uit 3 boekingsklassen.

De Economy Class is het goedkoopste en bestemd voor toeristen. Aan boord hebben passagiers de mogelijkheid om maaltijden te kopen.

Economy Extra Class is populair onder zowel zakenmensen als toeristen die op zoek zijn naar een alternatief voor economy class. SAS-passagiers die met deze klasse reizen, kunnen inchecken bij de business class balies. Op sommige luchthavens kunnen ze sneller door de veiligheidscontrole, ze hebben bredere en meer comfortabele stoelen, gratis maaltijden en flexibele tariefvoorwaarden. Op intercontinentale routes zijn de cabines in deze klasse afgescheiden.

Business class biedt het hoogste niveau van dienstverlening, waaronder een vereenvoudigde incheckprocedure voor de passagiers, die daarbij ook recht hebben op een verhoogde toegestane hoeveelheid baggage. Daarbij hebben ze toegang tot een speciale lounge, waar ze comfortabel tijd kunnen doorbrengen voor het vertrek.

Online inchecken

SAS was ook erg innovatief met het vinden van een oplossing voor het online inchecken. Online inchecken via internet is met deze vervoerder niet eerder mogelijk dan 22 uur voor het geplande vertrek, en het sluit 60 minuten voor vertrek. Passagiers kunnen hun instapkaart zelf printen, maar kunnen deze eventueel ook ophalen op de luchthaven bij de checkpoints voor het inchecken. Wijzigingen in de eerder toegewezen stoelen kunnen uiterlijk tot 3 uur voor het vertrek worden gemaakt.

Vloot

De vloot van SAS bestaat uit meer dan 132 vliegtuigen van het type: Airbus A319-100, A320-200, A321-200, A340-300, A330-300, Boeing 737 in versies van 600 tot 800, Bombardier CRJ-900.

Luchthaven Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda International Airport is de thuisbasis voor luchtvaartmaatschappij SAS. Het vliegveld ligt 42 km ten noorden van de Zweedse hoofdstad en 28 km ten zuidoosten van Uppsala. In de omgeving zijn er veel horecapunten zoals bars, restaurants en cafés, maar ook winkels met meerdere filialen, waaronder belastingvrije winkels. Het gebouw huisvest ook autoverhuurbedrijven, een kapper, een kapel, een medisch punt, een stomerij, een fitnessclub en een kinderspeelplaats. Draadloos internet is beschikbaar in de hele luchthaven.

Versnaperingen

Luchtvaartmaatschappij SAS bied aan boord van zijn vliegtuigen een breed scala aan van drankjes, waaronder gratis koffie en thee. Bovendien kunnen passagiers in Scandinavië en Europa snacks kopen vanaf het menu van de vervoerder. Op intercontinentale vluchten worden eten, snacks en drankjes in alle klassen geserveerd, en hun diversiteit hangt af van het tijdstip van de reis. Bovendien kan men ze aan boord ook kopen via het menu.

Business class passagiers beschikken in hun ticketprijs over een uitgebreide menu, ontvangen een glas champagne en hebben de keuze uit een van de 3 gerechten op het menu. Bovendien kunnen ze tijdens de vlucht genieten van een buffet met wijnen, non-alcoholische dranken, fruit en snacks.

Aanvullende diensten

Voor passagiers die loyaal zijn aan SAS, biedt de luchtvaartmaatschappij sinds 1992 het loyaliteitsprogramma EuroBonus aan. Voor elke vlucht met SAS of bij andere luchtvaartmaatschappijen die bij de Star Alliance betrokken zijn, ontvangen passagiers punten die zij kunnen gebruiken voor gratis vluchten, hotelovernachtingen of autoverhuur. . Klanten met kaarten van de hoogste status ontvangen een aantal extra privileges. Op langere routes is er een boetiek aan boord, waar u parfums, sieraden, de nieuwste gadgets en speelgoed voor kinderen kunt kopen, allemaal gemaakt in Scandinavisch design.