Menu

Austrian

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij Austrian op eSky

Prijs voor persoon, retour

Advertisement

✔️ Waar vliegt Austrian naartoe?

De dienstregeling van Austrian omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met Austrian?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met Austrian

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop Austrian vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van Austrian?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over Austrian

Austrian

De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian werd op 30 september 1957 opgericht. Op 31 maart 1958 vertrok de eerste vlucht van Austrian Airlines van Wenen naar Londen. In 2000 werd Austrian Airlines lid van Star Alliance, één van 's werelds grootste wereldwijde luchtvaartallianties. Austrian Airlines biedt een hoog service niveau, is modern, veilig en betrouwbaar. Goedkope vliegtickets zijn altijd wel te vinden bij Austrian.

Samen met Lauda Air en Tyrolean Airways, behorend tot de Austrian Airlines Group, biedt de luchtvaartmaatschappij vluchten aan naar 130 bestemmingen.

Bagage

Bij Austrian mogen passagiers één stuk handbagage meenemen aan boord. De handbagage moet altijd voldoen aan de beperkingen m.b.t. afmetingen en gewicht, die zijn vastgesteld door de luchtvaartmaatschappij. De maximale afmetingen van handbagage bij Austrian zijn 55 x 40 x 23 cm. Het maximale gewicht van de handbagage bedraagt 8 kg. Naast de handbagage mag er een persoonlijk item mee aan boord genomen worden. De afmetingen hiervoor zijn max. 40 x 30 x 10 centimeter.

Voor ruimbagage geldt ook vaak een beperking t.o.v. afmetingen en gewicht. Ook hierbij geldt, dat dit afhankelijk is van de boekingsklasse en de route. De toegestane ruimbagage wordt op uw ticket weergegeven. Voor vluchten buiten Europa zijn de kosten van een koffer bij de ticketprijs inbegrepen, voor vluchten binnen Europa moet vaak bijbetaald worden.

Boekingsklassen

Passagiers bij Austrian hebben de keuze uit drie boekingsklassen: Economy, Premium Economy en Business. Economy Class-stoelen zijn 44 cm breed en hebben een beenruimte van 80 cm. Daarnaast kunnen de stoelen afgesteld worden als u even iets minder rechtop wilt zitten. Passagiers kunnen daarnaast genieten van video-on-demand.

Sinds het voorjaar van 2018 is de nieuwe reisklasse “Premium Economy” beschikbaar op langeafstandsvluchten. De nieuwe reisklasse biedt o.a. handige voetsteunen en hoofdsteunen, touchscreens, stopcontacten en USB-poorten.

Business Class wordt aangeboden op korte en middellange afstanden en biedt extra beenruimte en lederen stoelen. Tijdens langeafstandsvluchten hebben Business Class-passagiers gegarandeerd een lege stoel naast zich, wat extra comfort biedt.

Online inchecken

Online inchecken is mogelijk van 36 tot 1 uur vóór de geplande vertrektijd. Tijdens de online check-in bij Austrian heeft u de mogelijkheid om een stoel te kiezen. De instapkaart moet worden afgedrukt of gedownload op een mobiele apparaat.

Vloot

Austrian Airlines heeft één van de jongste en modernste vliegtuigvloten van Europa. De gemiddelde leeftijd van “Airbussen en Boeings”, dat eigendom zijn van Austrian, ligt op ongeveer 6 jaar.

Dankzij de diverse vloot kan de luchtvaartmaatschappij aan de verwachtingen van de klant voldoen. Voor iedere route wordt er rekening gehouden met de wensen van de klant.

Austrian Airlines heeft momenteel een vloot van 42 vliegtuigen.

Internationale luchthaven Wenen

De hub voor Austrian Airlines bevindt zich in Schwechat, 18 kilometer van het stadscentrum van Wenen. Terminals T1 en T2 bevinden zich in hetzelfde gebouw. Daarnaast is er een aparte terminal (A1) voor goedkope luchtvaartmaatschappijen en een aparte VIP-terminal. De nieuwe Terminal 3, bekend als "Skylink", bevindt zich sinds 2012 op de luchthaven van Wenen. Momenteel reizen er 30 miljoen passagiers per jaar via de luchthaven.

Op de luchthaven bevinden zich geldautomaten, geldwisselpunten, postkantoren en een 24-uurs medisch centrum. Daarnaast biedt de luchthaven tal van winkels, restaurants en cafés. Aan alle passagiers wordt, in alle ruimtes, gratis draadloos internet aangeboden.

Maaltijden tijdens de vlucht

Passagiers uit de Economy Class, die korte afstanden reizen, worden voorzien van lichte versnaperingen en maaltijden. Tijdens langeafstandsvluchten met Austrian kan gekozen worden tussen twee menu-opties. Daarnaast wordt frisdrank aangeboden en voor de landing nog een snack.

Op korte afstandsroutes kunnen passagiers van de Business Class genieten van een licht ontbijt en een heerlijk hoofdgerecht. Op lange afstandsvluchten bestaat de keuze uit drie hoofdgerechten. Daarnaast worden er soepen, hapjes en een brede selectie aan dranken aangeboden.

Aanvullende services

Op langeafstandsroutes kunnen passagiers genieten van een interactief entertainmentsysteem aan boord. Een brede selectie van films, muziekkanalen en videogames wordt aangeboden.

De jongste reizigers van Austrian worden voorzien van speelgoed, puzzels en spelletjes. Ook biedt Austrian een speciaal kindermenu.