Menu

Laudamotion

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij Laudamotion op eSky

Prijs voor persoon, retour

✔️ Waar vliegt Laudamotion naartoe?

De dienstregeling van Laudamotion omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met Laudamotion?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met Laudamotion

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop Laudamotion vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van Laudamotion?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over Laudamotion

Laudamotion

Laudamotion Airlines is een Oostenrijkse low-cost luchtvaartmaatschappij, waarvan de geschiedenis vrij lang is. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 2003 als Niki; één van de medeoprichters was de voormalig Formule-1 kampioen Niki Lauda. Een jaar later begon de luchtvaartmaatschappij samen te werken met Air Berlin om vervolgens in 2011 te fuseren. In december 2017 schortte Niki de bedrijfsactiviteiten op. In januari 2018 kocht Niki Lauda de insolvente luchtvaartmaatschappij terug van Air Berlin om vervolgens een paar maanden later haar activiteiten weer te hervatten, dit onder de huidige naam Laudamotion. Belangrijk te noemen is, dat momenteel 100% van de aandelen van de luchtvaartmaatschappij eigendom zijn van Ryanair.

De luchtvaartmaatschappij wil dynamisch groeien in de komende jaren. De maatschappij richt zijn aanbod vooral op reizigers in Zuid-Europa. De concurrerende prijs van de vliegtickets is één van de vele voordelen van de luchtvaartmaatschappij.

De IATA Laudamotion-code is OE. Het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij bevindt zich in Wenen. Het online inchecken bij Laudamotion is gratis en beschikbaar voor de meeste reizigers. Inchecken op de luchthaven is ook mogelijk.

Waar vliegt Laudamotion naartoe?

Het netwerk van nieuwe routes van de luchtvaartmaatschappij is gevestigd in het zuiden van Europa. In de begintijd lanceerde de luchtvaartmaatschappij een aantal vluchten vanuit Berlijn. Dit zijn echter niet de enige bestemmingen, die beschikbaar zijn. Reizigers van Laudamotion hebben de mogelijkheid voor goedkope vluchten naar meer dan 40 bestemmingen in 18 landen. Dit aantal groeit voortdurend, aangezien de luchtvaartmaatschappij verder aan het ontwikkelen is. Laudamotion vliegt vanaf Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland naar landen als Spanje, Portugal, Griekenland, Cyprus en Italië, hoewel het aanbod van de maatschappij ook vluchten naar bijv. Groot-Brittannië omvat.

Vliegt Laudamotion vanaf Nederland?

De luchtvaartmaatschappij zal in oktober starten met vluchten vanaf Eindhoven Airport. De luchtvaartmaatschappij zal 4x per week van en naar Wenen gaan vliegen. De bestemming Wenen is de eerste bestemming van Laudamotion in Nederland. Laudamotion gaat de concurrentie aan met Wizz Air, die ook 2 keer per week naar de Oostenrijkse hoofdstad vliegen.

Wanneer heeft Laudamotion aanbiedingen?

De promoties van Laudamotion worden steeds populairder onder reizigers. Na enkele maanden actief te zijn geweest, bood de luchtvaartmaatschappij vliegtickets aan voor een extreem aantrekkelijke prijs van 1 euro. De promotie richtte zich echter vooral op tickets van een paar euro meer.

Rekeninghoudend met het beleid van de luchtvaartmaatschappij zijn nieuwe promoties een kwestie van tijd. Promoties van Laudamotion worden via een persbericht aangekondigd. Het is dus de moeite waard om de Social Media van de luchtvaartmaatschappij in de gaten te houden of je aan te melden voor de nieuwsbrief. Door de scherpe acties in de gaten te houden kunt u goedkope vliegtickets vinden naar bijv. Milaan, Ibiza, Barcelona of Wenen. Vakantievluchten voor een aantrekkelijke prijs? Waarom niet! De promoties van Laudamotion hebben meestal betrekking op vluchten, die de komende maanden worden uitgevoerd. U kunt uw reis dus eenvoudig van tevoren plannen.

Laudamotion bagage-afmetingen en -gewicht

Het bagagebeleid, waaraan alle passagiers moeten voldoen, is vastgelegd in de voorschriften van de vervoerder. De low-cost vliegmaatschappij biedt niet alleen aantrekkelijke prijzen voor vliegtickets, maar ook verbeteringen met betrekking tot het vervoer van bagage. Zo is handbagage (40x25x20 cm) standaard bij de vliegticketprijs inbegrepen. De tas moet kunnen worden opgeborgen onder de stoel voor u of in het opbergvak. Gevaarlijke voorwerpen met scherpe punten of randen mogen niet aan in de bagage aanwezig zijn. Vloeistoffen mogen alleen in eenheden van 100 ml in een doorzichtige plastic zak worden vervoerd.

Afzonderlijke bepalingen gelden voor het vervoer van babyvoeding en medicijnen in de cabine. Voor passagiers, die reizen met een baby, is het toegestaan om een extra handbagage mee te nemen aan boord. Voor medische apparatuur of bijv. een rolstoel is het verplicht om de luchtvaartmaatschappij daarvan van tevoren op de hoogte te stellen. De beslissing van de luchtvaartmaatschappij dient altijd gerespecteerd te worden. Sportbagage wordt als ruimbagage vervoerd tegen een extra vergoeding.

Voor andere bagage worden ook kosten in rekening gebracht. Deze worden vervoerd als ruimbagage. Het vervoeren van ruimbagage bij Laudamotion is goed betaalbaar. Een stuk ruimbagage bij Laudamotion heeft maximale afmetingen van 119x119x81 cm en een maximaal toegestaan gewicht van 20 kg. Optioneel is het mogelijk een kleine koffer in te checken met maximale afmetingen van 55x40x20 cm en tot een maximum gewicht van 10 kg.

De luchtvaartmaatschappij heeft het recht om waardevolle items te vervoeren in de ingecheckte bagage beperkt en is niet verantwoordelijk voor mogelijke schade.

Welke vliegtuigen heeft Laudamotion in zijn vloot?

Laudamotion is een snel groeiende luchtvaartmaatschappij, die zich richt op het vergroten van de vloot. De maatschappij is van plan het huidige aantal vliegtuigen te verdubbelen door nieuwe “Airbus” vliegtuigen aan te schaffen, maar ook door “Boeing 737” vliegtuigen te gebruiken van Ryanair op basis van een leaseconstructie.

Momenteel bestaat de Laudamotion vloot uit verschillende vliegtuigen van het type Airbus A320-200 en A321-200. Het eerstgenoemde type biedt plaats aan 180 passagiers en het tweede type vliegtuig heeft 212 zitplaatsen.

Tijdens de vlucht kunnen passagiers ontspannen in comfortabele stoelen en gebruik maken van verschillende diensten (entertainment, drankjes, snacks). Vliegtuigen van Laudamotion hebben een wit-rood ontwerp. Aanvankelijk besloot de luchtvaartmaatschappij om de vloot te schilderen, echter hadden de veranderingen alleen betrekking op renovatie van het logo.