Menu

KLM Royal Dutch Airlines

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij KLM Royal Dutch Airlines op eSky

Prijs voor persoon, retour

Advertisement

✔️ Waar vliegt KLM naartoe?

De dienstregeling van KLM omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met KLM?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met KLM

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop KLM vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van KLM?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over KLM

KLM Royal Dutch Airlines

De Nederlandse vliegmaatschappij KLM, wat voor Koninklijke Luchtvaart Maatschappij staat, is de oudste vliegmaatschappij ter wereld en was opgericht in 1919. De eerste KLM vlucht vond plaats op 17 mei 1920 en vloog van Londen naar Amsterdam met het vliegtuig Airco de Havilland 16.

De vliegmaatschappij maakt sinds 2004 deel uit van de holding Air France-KLM. De Nederlandse vervoerder werkt ook samen met de Amerikaanse vliegmaatschappij Delta Airlines. KLM is lid van het Flying Alliance SkyTeam. De vervoerder kan zo bijna elke hoek van de wereld bereiken. Samen met de partners meer dan 130 luchthavens in bijna 70 landen op 5 continenten. Poolse luchthavens in Krakau en Warschau dienen voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij voornamelijk als landingsplaatsen voor verdere routes.

Bagage

Waneer u met KLM vliegt, kunt u handbagage mee aan boord nemen. De afmetingen en het gewicht worden door luchtvaartmaatschappij bepaald en kan variëren, afhankelijk van de reisklasse of route.

Ruimbagage bij KLM heeft ook gespecificeerde afmetingen en gewicht, en is ook afhankelijk van de reisklasse en route.

Reisklassen

Met KLM kunt u vliegen in Economy Class en Business Class.

Op intercontinentale routes zijn de passagiers in Economy Class voorzien van afgestemde services, privéschermen, muziekkanalen en winkelaanbod. Passagiers krijgen warme gerechten, ontbijt, alcoholische en niet-alcoholische dranken aangeboden. Op korte-afstandsvluchten biedt KLM haar Economy Class passagiers een snack,dagverse sandwich, drankjes en amusement. Op routes die langer dan 60 minuten duren, kunnen passagiers aan boord producten kopen uit een speciale catalogus.

Economy Class passagiers mogen 1 stuk handbagage aan boord nemen met een gewicht tot 12 kg en maximale afmetingen 55x25x35 cm en 1 stuk ruimbagage met een gewicht tot 23 kg.

Business Class passagiers kunnen al vóór het vertrek gebruik maken van de voorzieningen. Op het vliegveld hebben ze voorrang bij het inchecken en bagageafgifte en hebben toegang tot comfortabele wachtruimtes op de grotere luchthavens in de wereld. Passagiers die Business Class vliegen, zitten op stoelen met een massagefunctie, uitgerust met kleine tv-schermen. Ze hebben ook extra beenruimte, een stopcontact, internet voor laptops, leeslampje en persoonlijke telefoon. Business class passagiers kunnen ook eten bestellen van een uitgebreid menu. Op een lange afstandsvlucht kunnen ze rekenen op speciale gerechten met een glas rode wijn en een uitgebreid amusementaanbod. In sommige vliegtuigen zijn ook full flat stoelen beschikbaar.

Business Class passagiers mogen inbegrepen in hun tarief 2 stuks handbagage aan boord nemen met een gewicht tot 18 kg en 3 stuks ruimbagage met elk een gewicht tot 23 kg.

 

Online inchecken

Waneer u met KLM vliegt, kunt u voor elke vlucht online inchecken.

Vloot

De vloot van de Nederlandse vliegmaatschappij bestaat uit Airbus toestellen type A330-200, A330-30 en Boeing toestellen type 737-700, 737-800, 737-900, 747-400, 747-400M, 777-200ER, 777-300ER. De totale vloot bestaat uit 110 toestellen en de gemiddelde leeftheid is 9 jaar.

Luchthaven Amsterdam Schiphol

Het is de grootste luchthaven van Nederland en de vierde grootste in Europa. Het ligt ongeveer 15 km zuidwestelijk van de Nederlandse hoofdstad. Schiphol is de thuishaven van KLM. Hotel Mercury Schiphol is er gevestigd en in de grote hal en passagiersruimte zijn er veel bars, restaurants en cafés aanwezig. Op veel plekken zijn er verkoopautomaten met drankjes, snoep of snacks. Afgezien daarvan zijn er in de algemene toegangszone winkels met verschillende soorten producten. Overal op Schiphol is er gratis WiFi beschikbaar en in de internet centres kan men internetten via vaste en beveiligde PC's.

Versnaperingen

Business class passagiers worden op lange afstandsvluchten geserveerd op een maaltijd met drie gerechten. Afhankelijk van de duur van de vlucht krijgen passagiers die Business Class vliegen in Europa een warme en koude maaltijd of 3 maaltijden. Economy Class passagiers worden op lange afstandsvluchten geserveerd op een warme maaltijd, en afhankelijk van de duur van de vlucht, met een extra warme maaltijd of ontbijt. Op korte routes krijgen ze een sandwich en een zoete of pittige snack. Op de meeste KLM-vluchten wordt gratis alcohol geschonken. In beide reisklassen bestaat de mogelijkheid om tot 24 of 36 uur voor vertrek een speciale maaltijd te bestellen. Een speciale maaltijd kan een kindermenu zijn, vegetarische gerechten, maaltijden volgens medische behandeling of in overeenstemming met religie.

Aanvullende diensten

Aan boord van KLM-vliegtuigen biedt de vervoerder op verzoek in alle passagierklassen een audio- of videosysteem met interactief amusement, waaronder: topfilms, tv-programma's, muziek en taalcursussen. Met het systeem is ook verzenden van berichten en mails mogelijk. Een van de vliegtuigen, de Boeing 777-300ER, is uitgerust met WiFi, dit kan worden gebruikt nadat het vliegtuig een bepaalde hoogte heeft bereikt.