Menu

Ryanair

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij Ryanair op eSky

Prijs voor persoon, retour

Advertisement

✔️ Waar vliegt Ryanair naartoe?

De dienstregeling van Ryanair omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met Ryanair?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met Ryanair

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop Ryanair vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van Ryanair?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over Ryanair

Ryanair

Low-cost vliegmaatschappij Ryanair is een Ierse luchtvaartmaatschappij. De grootste en de meest populaire van zijn soort in Europa. Ondanks controversiële ideeën zijn deze budgetmaatschappijen bij toeristen erg populair dankzij hun goedkope prijzen, hoewel de naam soms een ​​behoorlijke uitdaging kan zijn voor passagiers die op zoek zijn naar vluchten.

Rayner, Rayanair, Raynair of Rynair, en zelfs Rajaner - dit zijn namen die vaak gebruikt worden voor Ryanair, door mensen die op zoek zijn naar goedkope reismogelijkheden. Deze vervoerder bestrijkt bijna 100 luchthavens op het oude continent en één in Marokko. Hun vliegtuigen landen onder andere op de Poolse luchthavens in Gdańsk, Bydgoszcz, Katowice, Krakau, Lublin, Łódź, Modlin, Poznań, Rzeszów, Szczecin en Wrocław. Elk jaar voegt deze Ierse luchtvaartmaatschappij nieuwe verbindingen toe aan zijn netwerk.

De luchtvaartmaatschappij werd in 1985 opgericht door de Ryans familie: Christy Ryan, Liam Lonergan - eigenaar van de Ierse touroperator "Club Travel" en de Ierse zakenman Tony Ryan - oprichter van de Guinness Peat Aviation onderneming. De historische eerste vluchten werden uitgevoerd met een Embraer Bandeirante op de route Waterford - Londen Gatwick. Een jaar later begon de luchtvaartmaatschappij te vliegen tussen Dublin en Londen Luton.

Elk jaar groeit het aantal passagiers dat gebruikt maakt van de diensten van Ryanair. Vanwege de verliezen die de luchtvaartmaatschappij in 1991 leed, voerde het management een herstructureringsprogramma in, waarvoor Micheal O'Leary persoonlijk verantwoordelijk was. De introductie hiervan resulteerde in fantastische resultaten, waarmee het de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij in Europa werd, waneer we spreken over burgerluchtvaart. Sinds het jaar 2000 verkoopt Ryanair zijn vliegtickets online. Het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij bevind zich in Dublin. Ryanair kreeg de titel van meest punctuele luchtvaartmaatschappij in Europa van de Association of European Airlines en Civil Aviation Authority of Great Britain.

Ryanair handbagage

Elke Ryanair passagier mag handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 40 x 20 x 25 cm. Deze tas, rugzak of koffer mag echter niet zwaarder zijn dan 10 kg. Bovendien kan elke passagier een tweede, kleinere handbagage aan boord meenemen, maar deze mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm. Hierbij geld geen gewichtslimiet. In de praktijk is deze tweede handbagage vaak een dameshandtas, laptoptas, kinderrugzak of een tas van een belastingvrije winkel. Beide stukken handbagage zijn inbegrepen in de prijs van elk Ryanair-ticket.

In handbagage mag je niet alles meenemen. Ryanair controleert, net als alle andere luchtvaartmaatschappijen, voor elke vlucht de inhoud van de handbagage van alle passagiers. Vanwege veiligheidsredenen mag u vloeistoffen alleen meenemen in een speciaal hiervoor bestemde verpakking - elke container mag maximaal 100 ml vloeistof bevatten, moet transparant zijn en alle kleine flesjes moeten in één zak van 1 liter passen. Dat betekent dat elke passagier maximaal 1 liter vloeistoffen mee mag nemen zoals shampoo, douchegel, mondwater etc.

Deze beperkingen hebben geen betrekking op kindervoeding en medicijnen. Melk of andere vloeistoffen voor kinderen moeten afzonderlijk worden aangegeven tijdens de veiligheidscontrole. Vaak moet een van de ouders van de vloeistof proeven. Medicijnen en voedsel voor kinderen kan alleen worden meegenomen in de hoeveelheid die benodigd is voor de reis.

Ruimbagage Ryanair

Bij Ryanair is ruimbagage is niet in de prijs van het ticket inbegrepen. Elke passagier heeft de mogelijkheid om ruimbagage te kopen. Eén persoon kan maximaal 3 koffers meenemen, van niet meer dan 20 kilo per stuk. Bij Ryanair zijn de maximale afmetingen van ruimbagage strikt gedefinieerd. Elke koffer kan maximaal 81 x 119 x 119 cm meten.

Het tarief voor ruimbagage met Ryanair is afhankelijk van de vluchtdata en waar de extra bagage wordt aangeschaft. De mogelijkheid om ruimbagage via internet te kopen is goedkoper dan  de ruimbagage vlak voor vertrek op de luchthaven aan te schaffen. In het geval van overbagage moet je bij Ryanair voor elke kilo extra betalen.

De inhoud van ruimbagage kan op de luchthaven worden gecontroleerd. Bij Ryanair zijn de regels voor ruimbagage hetzelfde als bij andere luchtvaartmaatschappijen. Je mag in de ruimbagage geen ontvlambare stoffen of explosieven meenemen. De hoeveelheid voedsel, alcohol of sigaretten toegestaan ​​in de ruimbagage, hangt af van de route van de vlucht en de verplichte douaneregels.

Online inchecken

Waneer je met Ryanair reist, heb je vanaf 4 dagen tot 2 uur voor de vlucht, de mogelijkheid om online in te checken. Hierbij heb je ook de keuze om tegen extra betaling een stoel te selecteren aan boord van het vliegtuig. Om online in te checken is het invullen van persoonlijke informatie van de  passagiers benodigd. Online inchecken moet voor elke passagier worden gedaan. Waneer dit is voltooid, moet je je instapkaart uitprinten.

Op het vliegveld moet je tijdens het inchecken, jouw instapkaart tonen samen met het legitimatiebewijs dat werd gebruikt voor het online inchecken. Als je je instapkaart bent vergeten mee te nemen of je bent vergeten online in te checken, dan moet je dit doen op het vliegveld. Als je geen instapkaart hebt, betekent dit dat je extra kosten moet betalen voor het inchecken op het vliegveld. Hoe hoog deze kosten zijn word bepaald door Ryanair.

Het is het beste om zo snel mogelijk in te checken om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt.

Reservatieklassen

Ryanair biedt een keuze uit verschillende tarieven. Het standaardtarief is natuurlijk het goedkoopste, maar het geeft de reiziger geen privileges en je moet voor extra services altijd bijbetalen. Waneer je een hogere tarief aanschaft, dan groeit het aantal services en privileges dat beschikbaar is in de ticketprijs. De aankoop van het Plus-tarief bied de mogelijkheid om 1 stuk ruimbagage mee te nemen, het garandeerd voorrang bij het instappen (en handbagage meenemen is gratis), evenals de mogelijkheid om een ​​stoel in het vliegtuig te kiezen. Het Flexi Plus-tarief biedt daarbij ook nog de mogelijkheid om de datum en route van de vlucht te wijzigen (onder bepaalde voorwaarden), en het Family Plus-tarief omvat verder kortingen en extra faciliteiten voor reizende gezinnen.

Vloot

De vloot van Ryannair bestaat alleen uit het vliegtuigtype Boeing 737-800. Er zijn ongeveer 300 van deze toestellen die voor Ryanair vliegen. De gemiddelde leeftijd is 5,5 jaar.

De Boeing 737 is het meest populaire smalle passagiersvliegtuig met een gemiddeld bereik. Sinds 1967 zijn er verschillende versies geproduceerd. De Boeing 737-800, waar Ryanair gebruikt van maakt, kunnen tot 189 passagiers vervoeren. De zitplaatsen zijn symmetrisch geplaatst met aan elke kant van de cabine 3 stuks, 33 rijen aan de ene kant en 32 rijen aan de andere kant. Aan boord zouden er meer passagiers kunnen passen, maar deze toestellen zijn gecertificeerd voor het vervoeren van maximaal 189 passagiers. De doorgang bevindt zich in het midden.

De Boeing 737-800 kan een snelheid van 840 kilometer per uur bereiken. Zonder tussenlanding kan het 5420 kilometer vliegen. Het toestel kan een hoogte van 12 496 meter bereiken, heeft een lengte van 39 meter en vleugels van 34 meter. Het toestel weegt 40 410 kilo.

In de komende jaren zal de vloot van Ryanair groeien met 200 vliegtuigen van hetzelfde type. De vliegmaatschappij overweegt ook de aanschaf van 100 extra vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 200. Als dit word besloten, dan telt Ryanair tot 2024 ongeveer 520 vliegtuigen, waarmee elk jaar ongeveer 160 miljoen passagiers zullen reizen.

Vliegveld Dublin

Deze internationale luchthaven is de thuishaven voor onder andere Ryanair. Het ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van de Ierse hoofdstad. Dit vliegveld is niet alleen de drukste van Ierland, maar het is ook een van de 10 vliegvelden in Europa met het meeste verkeer. Er bevinden zich 2 hotels in de buurt, en in de aankomsthal zijn er veel autoverhuurders. In de terminal zijn er veel eetgelegenheden, cafés, restaurants en diverse gewone en belastingvrije winkels. Op de hele luchthaven is er gratis Wi-Fi internet beschikbaar. Er kan ook gebruikt gemaakt worden van verschillende online kiosks.

Versnaperingen

Tijdens een vlucht met Ryanair heb je geen recht op gratis drankjes. Passagiers op alle vluchten kunnen aan boord snacks, koude en warme dranken kopen, inclusief bier, wijn en sterke alcohol. Details over de beschikbaarheid van snacks en drankjes zijn in een brochure aan boord te vinden.

Aanvullende diensten

Aan boord van Ryanair toestellen kan je een onboard shop vinden waar je sieraden, parfums en gadgets van de luchtvaartmaatschappij kan kopen.