Menu

Eurowings

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij Eurowings op eSky

Prijs voor persoon, retour

Advertisement

✔️ Waar vliegt Eurowings naartoe?

De dienstregeling van Eurowings omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met Eurowings?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met Eurowings

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop Eurowings vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van Eurowings?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over Eurowings

Eurowings

Eurowings is een low-cost luchtvaartmaatschappij met het hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Eurowings werd in 1993 opgericht en begon op 1 januari 1994 met haar diensten. In 2001 had Lufthansa een belang van 24,9 procent in Eurowings. In 2004 groeide dit aandeel tot 49%. In 2006 werd de luchtvaartmaatschappij volledig onderdeel van de Lufthansa Group.

Tegenwoordig worden Eurowings-vluchten steeds populairder. Er zijn veel moderne vliegtuigen in de vloot van de luchtvaartmaatschappij, zoals “ATR 42 en 72” vliegtuigen. Daarnaast is Eurowings in het bezit van “Airbus A320 en A310” vliegtuigen.

Sinds 2009 verleent Eurowings diensten aan Lufthansa. Het aanbod vluchten naar Europese steden is ontzettend groot. In Nederland vliegt Eurowings vanaf Amsterdam. De luchtvaartmaatschappij heeft vluchten naar alle hoeken in Europa. Er worden o.a. goedkope vliegtickets aangeboden naar bestemmingen, zoals Barcelona, Málaga, Rome, Stockholm en Heraklion. Daarnaast zijn de Canarische Eilanden ook goed vertegenwoordigd in het aanbod. Er wordt o.a. op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura gevlogen. Het aanbod bij de luchtvaartmaatschappij ontwikkelt zich voortdurend.

Bagagebeleid

Bij Eurowings mogen passagiers één stuk handbagage meenemen aan boord. De handbagage moet voldoen aan de beperkingen m.b.t. afmetingen en gewicht, die zijn vastgesteld door Eurowings. Voor iedere passagier geldt, dat er één stuk handbagage mee aan boord mag worden meegenomen. De maximale afmetingen hiervoor zijn 55 x 40 x 23 cm. Voor het gewicht geldt, dat de handbagage maximaal 8 kg mag bedragen. Een uitzondering geldt voor opvouwbare kledinghoezen. Hiervoor zijn de maximale afmetingen 57 x 54 x 15 cm. Als uw ticket in het “BIZclass” tarief geboekt is, mag u twee stuks handbagage meenemen in de cabine. Bij volgeboekte vluchten kan er gevraagd worden uw handbagage in te checken. Dit is gratis, zolang er voldaan is aan alle voorwaarden.

Voor ruimbagage geldt een toeslag bij Eurowings als u reist in het “BASIC” tarief. Vanaf het “SMART” tarief is een koffer tot een gewicht van 23 kg inbegrepen in de ticketprijs. Reist u in het “BEST” tarief dan is een tweede stuk bagage tot 23 kg ook inbegrepen. Voor het “BIZclass” tarief geldt, dat er twee koffers, met een maximum gewicht van 32 kg, ingecheckt mogen worden.

Boekingsklassen bij Eurowings

Passagiers, die met Eurowings reizen, kunnen uit verschillende boekingsklassen kiezen. Iedere boekingsklasse biedt extra faciliteiten en heeft andere voorwaarden. Eurowings biedt vier verschillende tarieven: “BASIC”, “SMART”, “BEST” en “BIZclass”. Het “BASIC” tarief is de voordeligste optie, het “SMART” tarief biedt als voordeel, dat er een aantal extra diensten zijn toegevoegd bij het ticket. Deze kunnen individueel naar wens aangepast worden. Het “BEST” tarief biedt vooral meer comfort. Het “BIZclass” tarief is vooral geschikt voor zakelijke reizigers. Ook reizigers, die alles uit hun reis willen halen, doen er goed aan dit tarief te boeken. Daarnaast kunt u de “Flex-optie” toevoegen bij het “SMART”, “BEST” en “BIZclass” tarief. Met deze optie krijgt u de mogelijkheid om gratis om te boeken of eventueel uw vlucht te annuleren.

Online check-in bij Eurowings

Voor korte- en middellangeafstandsvluchten bij Eurowings is online inchecken mogelijk van 72 tot 3 uur vóór de geplande vertrektijd. Op enkele luchthavens is dit zelfs mogelijk tot 40 minuten vóór de vertrektijd van uw vlucht. De instapkaart moet worden afgedrukt of gedownload op een mobiel apparaat. Voor langeafstandsvluchten gelden andere regels.

Vloot

Momenteel bestaat de vloot van Eurowings voornamelijk uit Airbus “A319, A320 en A330” vliegtuigen. Alle vliegtuigen zijn modern en veilig. Soms maakt de luchtvaartmaatschappij ook gebruik van Boeing “767-300ER” vliegtuigen. De vloot ontwikkelt zich steeds verder. Het grootste vliegtuig, dat Eurowings in haar bezit heeft, is de Airbus “A330-200”. Dit type vliegtuig biedt 335 zitplaatsen. Dankzij de moderne vliegtuigen wordt Eurowings beschouwd als een betrouwbare luchtvaartmaatschappij.

Düsseldorf airport

Het hoofdkantoor van Eurowings bevindt zich in Düsseldorf. De internationale luchthaven van Düsseldorf is de op twee na grootste luchthaven van Duitsland. De luchthaven ligt op ongeveer 7 kilometer van het stadscentrum. Voor veel Nederlanders is de luchthaven zeer gunstig gelegen. Daarnaast biedt Eurowings vanaf de luchthaven Amsterdam Schiphol Airport ook veel vluchten aan. Goedkope vliegtickets zijn altijd te vinden vanaf zowel Amsterdam Schiphol Airport als de luchthaven van Düsseldorf.

Maaltijden tijdens de vlucht

Tijdens vluchten van Eurowings bestaat er de mogelijkheid om eten en drinken te kopen. Snacks, warme of koude dranken en verse broodjes zijn voorbeelden, die de luchtvaartmaatschappij aanbiedt. Voor reizigers, die reizen in het “BEST” tarief, geldt, dat zij een warme of koude maaltijd krijgen aangeboden tijdens de vlucht. Drankjes kunnen in dit tarief altijd besteld worden.

Indien het “BIZclass” tarief geboekt wordt, kan er genoten worden van een heerlijk uitgebreid menu. Alle hapjes en drankjes aan boord zijn gratis. Op langeafstandstrajecten kan er zelfs gekozen worden voor een uitgebreid menu met twee voorgerechten, een luxe hoofdgerecht en een dessert.

Aanvullende services

Passagiers van Eurowings kunnen profiteren van een entertainmentsysteem. Op veel vluchten hebben passagiers de mogelijkheid om gebruik te maken van WiFi.