Menu

British Airways

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij British Airways op eSky

Prijs voor persoon, retour

Toon filters
Advertisement

✔️ Waar vliegt British Airways naartoe?

De dienstregeling van British Airways omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met British Airways?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met British Airways

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop British Airways vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van British Airways?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over British Airways

British Airways

British Airways is niet alleen de nationale en de grootste luchtvaartmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk, maar is ook een van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappijen. De geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij begon in 1924 met het formeren van Imperial Airways. In 1974 werden British Overseas Airways Corporation en British European Airways samengevoegd tot British Airways. In 1987 werd het bedrijf door de Thatcher-regering geprivatiseerd en maakte het zijn debuut op de aandelenbeurzen van Londen en New York. De Britse luchtvaartmaatschappij bedient meer dan 160 bestemmingen op 6 continenten. British Airways is mede-oprichter van de Oneworld-alliantie.

Bagage

De passagiers van British Airways mogen 2 stuks handbagage aan boord meenemen. Beide moeten voldoen aan het maximum voor grootte en gewicht die worden bepaald door de boekingsklasse en route. Limieten zijn ook van toepassing op ruimbagage en zijn afhankelijk van het type ticket en je eindbestemming.

Reisklassen

British Airways heeft verschillende soorten klassen.

Economy Class is het goedkoopste. Op vluchten binnen Europa (Euro Travellers) worden passagiers niet voorzien van gratis maaltijden tenzij je het World Traveller tarief boekt, een economy class met volledige service. World Traveller Plus is het premium economy-tarief dat beschikbaar is op geselecteerde langeafstandsroutes. Passagiers kunnen genieten van een uitgebreid menu en persoonlijk entertainment.

British Airways biedt verschillende business class-opties. Klanten die door Europa reizen, mogen als eerste aan boord en krijgen meer ruimte om te werken of te ontspannen.

First Class-service is beschikbaar op geselecteerde langeafstandsvluchten. Premium cabines met stoelen die volledig achterover kunnen leunen en gebruikt worden als bedden behoren onder andere tot de vele luxe services.

Online inchecken

Passagiers kunnen vanaf 24 uur voor de vlucht vertrekt online inchecken en de instapkaart afdrukken, downloaden of e-mailen.

Vloot

De vloot van British Airways telt ongeveer 300 vliegtuigen, waaronder de Airbus A318-100, A319-100, A320-200, A321-200, A380-800, Boeing 727-400, 767-300ER, 777-200, 777-200ER, 787- 8.

Londen Heathrow

In Londen ligt een grote internationale luchthaven aan de westelijke rand van de Britse hoofdstad, op ongeveer 24 km afstand van het stadscentrum. Het is de drukste luchthaven in Europa en de derde in de wereld gebaseerd op het totale passagiersverkeer. Binnen de terminals vindt je verschillende faciliteiten, zoals bars, restaurants, cafés, winkels etc. Overal op de luchthaven is WiFi beschikbaar, evenals gratis computer desks met breedbandtoegang.

Maaltijden aan boord

British Airways contracteerde Marks & Spencer als cateringleverancier en voor eten en drinken op haar Europese vluchten moet worden betaald (dit is niet van toepassing op de business class passagiers). Gratis maaltijden worden geserveerd op alle langeafstandsroutes. De maaltijd aan boord kan worden gekozen en gekocht via het online menu tussen de 30 dagen en 24 uur vóór de vlucht.

Aanvullende diensten

Op langeafstandsvluchten biedt British Airways een breed scala aan entertainment tijdens de vlucht - van speelfilms en documentaires tot tv-programma's, maar ook muziek, boeken, audioboeken en games.