Menu

Finnair

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij Finnair op eSky

Prijs voor persoon, retour

Advertisement

✔️ Waar vliegt Finnair naartoe?

De dienstregeling van Finnair omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met Finnair?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met Finnair

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop Finnair vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van Finnair?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over Finnair

Finnair

Vliegmaatschappij Finnair is de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland en de op vier na oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Het is sinds 1923 continu actief geweest en werd opgericht door consul Bruno Otto Lucander. Tot 1968 had het bedrijf nog de naam Aero O / Y,  maar daarna werd de naam gewijzigd naar de huidige naam. De eerste vlucht van deze luchtvaartmaatschappij was in 1924 van Helsinki naar Tallinn. In 1960 werd Amsterdam toegevoegd aan het netwerk van bestemmingen van de luchtvaartmaatschappij. Sinds 1983 voert Finnair vanuit Helsinki een rechtstreekse vlucht uit naar Tokio. De vluchten moesten toen om politieke redenen de Sovjetluchtzone omzeilen en duurden ongeveer 13 uur. In mei 1991 vond de eerste vlucht boven Siberië naar Tokio plaats, waardoor de reis met 3 uur kon worden ingekort. Sinds juni 1988 exploiteert de Finse luchtvaartmaatschappij een verbinding met Beijing. Het was de eerste verbinding van ons continent naar dat van China. Veel luchtvaartmaatschappijen weigerden naar China te vliegen na de gebeurtenissen op het Tiananmen-plein in 1989, maar de Finse luchtvaartmaatschappij weigerde dat niet.

Momenteel zijn er bijna 70 richtingen in het netwerk van verbindingen, waaronder de binnenlandse, Europa, het Midden-Oosten, Noord-Amerika, evenals Azië en de Stille Oceaan. De luchtvaartmaatschappij vliegt ook naar en vanaf Amsterdam.

De Finse luchtvaartmaatschappij behoort sinds 1927 tot de internationale luchtvaartorganisatie IATA en is ook lid van de OneWorld Air Alliance. De Finse overheid bezit 55,8 procent van de aandelen van de luchtvaartmaatschappij en geen andere aandeelhouder bezit meer dan 5 procent.

Bagage

Luchtvaartmaatschappij Finnair staat ​handbagage aan boord van het vliegtuig toe. De afmetingen en het gewicht worden bepaald door de luchtvaartmaatschappij zelf en kan variëren afhankelijk van de boekingsklasse of route.

Ruimbagage moet bij Finnair ook aan bepaalde afmetingen en gewicht voldoen. Hier hangt ook alles af van de reisklasse en route.

Reisklasse boeken

Luchtvaartmaatschappij Finnair biedt twee soorten reisklasses aan waarvoor je vliegtickets kan kopen, namelijk Business en Economy. Op de Europese luchtroutes garandeerd Finnair dat hun business class passagiers comfortabel reizen, meer privacy hebben omdat op korte-afstandsvluchten de middelste zitplaatsen in de Airbus leeg zijn, voorrang bij het inchecken en instappen, toegang tot de business class lounges in de vertrekhallen, maaltijden en drankjes aan boord en gratis beschikking tot tijdschriften en kranten.

De economy class reizigers hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van de belastingvrije service aan boord en SkyBistro. Ze ontvangen verder gratis koffie, thee of bessensap.

Op intercontinentale vluchten betekent het vliegen in business class reizen met comfort en privacy. De fauteuils met massagefunctie kunnen plat worden neergeklapt, wat een privéruimte creëert waar je kunt werken, eten en slapen. Passagiers hebben in deze klasse op intercontinentale routes toegang tot alle opties zoals; met prioriteit inchecken en instappen, prioriteitsbeveiliging, toegang tot business class vertreklounges, exclusieve maaltijden, wijnen en snacks op verzoek en producten van de beste merken. In de economy class is het is ook leuk en aangenaam reizen op de intercontinentale routes. De stoelen zijn ruim, uitgerust met een klaptafel en een persoonlijk multimedia-entertainmentsysteem. Passagiers hebben meer beenruimte, krijgen een kussen en deken, hebben toegang tot een stopcontact zonder het gebruik van een adapter, hoofdtelefoon met ruisonderdrukking en een set persoonlijke accessoires zoals een slaapmasker, oordoppen, sokken, tandenborstel en tandpasta. Bovendien biedt Finnair verder nog een gratis maaltijd, snacks en drankjes aan, waaronder mousserende wijn.

Online check-in

Wanneer je met luchtvaartmaatschappij Finnair reist, kan je online inchecken vanaf 36 uur vóór het geplande vertrek, en in het geval van vluchten naar de VS 24 uur voor vertrek.

Vloot

De Finse luchtvaartvloot bestemd voor passagiersvluchten bestaat uit 59 Airbus toestellen A319-100, A320-200, A321-200, A330-300, A 340-300, Embraer 190 en E170.

Luchthaven Helsinki Vantaa

Helsinki Vantaa Airport is de grootste luchthaven in Finland. Het ligt in de stad Vantaa, op ongeveer 19 km van de Finse hoofdstad. Binnen de luchthaven zijn er twee hotels, meerdere restaurants en cafés, winkels met meerdere vestigingen die ook belastingvrij zijn. Er is gratis draadloos internet beschikbaar op de hele luchthaven, en de kiosken in de terminals hebben ook toegang tot internet.

Maaltijden

Op binnenlandse en kortere Europese routes zijn er de Finnair vluchten snacks te koop. Bovendien serveert de luchtvaartmaatschappij gratis niet-alcoholische drankjes. Op de meeste continentale vluchten bied de luchtvaartmaatschappij salades, broodjes en niet-alcoholische dranken aan. Andere voedselproducten en alcoholische dranken zijn ook aan boord beschikbaar maar hiervoor moet betaald worden. Alleen business class reizigers kunnen rekenen op gratis warme maaltijden en drankjes, inclusief alcoholische dranken, en op intercontinentale vluchten hebben ze toegang tot de bar. Passagiers in de economy class hebben recht op een warme maaltijd en toegang tot betaalde snacks. Op Finnair routes naar China, Japan, India, Singapore en Zuid-Korea kunnen passagiers rekenen op gratis frisdranken, vruchtensappen, water, bier en witte en rode wijn. Hetzelfde geldt voor routes naar Noord-Amerika en Thailand, andere alcoholische dranken zijn tijdens de vlucht te koop. In het geval van een vlucht naar Dubai moeten drankjes betaald worden.

Informeer de vervoerder uiterlijk 24 uur voor vertrek in geval van speciale dieetwensen. SkyBistro werkt aan boord met een brede selectie seizoensgebonden maaltijden.

Aanvullende diensten

Aan boord geeft het Finnair-toestel toegang naar je eigen persoonlijk multimedia-entertainment systeem: een uitgebreide muziekcollectie, films op verzoek van passagiers, televisiekanalen, boeken, strips, tijdschriften en games in meerdere talen.

Score gebaseerd op 52 beoordelingen van geverifieerde gebruikers.