Menu

Wenen - vliegtickets naar Wenen

Toon filters

Wenen

Vliegtickets naar Wenen

Is een stedentrip naar Wenen de moeite waard?

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is zeker een stad, die u minstens één keer in uw leven moet bezoeken. De stad ligt in het noordoosten van het land aan de rivier de Donau. Wenen heeft ruim 1.8 miljoen inwoners, waarmee de stad veruit de grootste in het land is. Over Wenen wordt wel eens gezegd, dat het één van de beste plekken is in Europa om te wonen. De stad heeft de toerist ontzettend veel te bieden. Zo zijn er ontzettend veel bezienswaardigheden, cultuur, adembenemende monumenten en daarnaast heerlijk eten. Iedereen kent bijvoorbeeld wel de “Wienerschnitzel”. Vanuit Nederland vliegt u in bijna twee uur naar Wenen.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen is het Schönbrunn Paleis. Het “Paleis” is één van de belangrijkste culturele erfgoederen van Oostenrijk. Sinds de jaren 60 bezoeken ontzettend veel toeristen het paleis, wat het tot één van de drukstbezochte bezienswaardigheden in de hoofdstad maakt. Twee andere toeristische attracties waar veel toeristen op afkomen, zijn de “Spaanse Rijschool” en de “Staatsopera”. De “Spaanse Rijschool” is echt een show, die u niet snel zult vergeten. Naast de vele bezienswaardigheden biedt Wenen de toerist ontzettend veel historische gebouwen. Waar u ook loopt in het centrum, ieder gebouw, die u tegenkomt, is weer anders en heeft zijn eigen historische karakter. Denkt u na uren wandelen ook eens aan een heerlijk gebakje en een vers gezet kopje koffie? Wenen kent ontzettend veel traditionele cafés, waar u even kunt bijkomen van alle indrukken van de stad. Kortom: er is voor iedereen wel een reden te vinden om goedkope vliegtickets naar Wenen te boeken.

Luchthaven Wenen - wat moet u weten?

Wenen Schwechat is de grootste luchthaven in Oostenrijk en één van de belangrijkste internationale luchthavens van Europa. De luchthaven ligt ongeveer 18 kilometer ten zuiden van het centrum. Het aantal passagiers groeit nog steeds ieder jaar. Jaarlijks maken nu 25 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. In de toekomst zal dit alleen maar meer worden met de bouw van de nieuwe Skylink-terminal. De nieuwe terminal zal de capaciteit op de luchthaven flink vergroten. De luchthaven wordt tegenwoordig aangedaan door ruim 100 luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld. De meeste vluchten worden uitgevoerd door traditionele luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM en Austrian. Sinds 2018 worden er echter ook steeds meer vluchten aangeboden door low-cost luchtvaartmaatschappijen, zoals bijv. Laudamotion, Sky Europe, Ryanair en Wizz Air. Goedkope vluchten zijn dus altijd te vinden naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Hoe komt u van het vliegveld naar het centrum van Wenen?

Vanaf de luchthaven Wenen-Schwechat kunt u met het OV, de taxi of met een huurauto naar het stadscentrum reizen. U reist het beste met de S-Bahn S7 naar “Wien Mitte” of met de Railjet trein naar “Wien Hauptbahnhof”. De reistijd met de S-Bahn S7 is slechts 25 minuten. Vanaf deze stations is het mogelijk over te stappen op de U-bahn U3 naar “Stephansplatz” of U-Bahn U4 naar “Karlsplatz”. De reis met de trein naar “Wien Hauptbahnhof” duurt slechts 15 minuten, maar is wel flink duurder. De trein (ÖBB) rijdt dagelijks van 6.30 uur tot 23.00 uur. Zowel de S-Bahn S7 en de trein rijden allebei twee keer per uur. Een reis met de S-Bahn S7 kost €4,20 voor volwassenen en € 2,10 voor kinderen. Jonge kinderen t/m 5 jaar reizen helemaal gratis. Ook zijn er dagkaarten beschikbaar voor het OV. De trein (ÖBB) kost €12,00 voor een enkele reis en €21,00 voor een retour. Voor kinderen geldt hier geen gereduceerd tarief.

Ook zijn er busverbindingen beschikbaar. Bij “Vienna Airport Lines” heeft u een enkele reis voor  €8 en een retour voor €13. Blaguss biedt een enkele reis aan voor €5 en een retour voor €9.

Vanaf welke Nederlandse luchthavens kan ik naar Wenen vliegen?

Vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven worden directe vluchten aangeboden. De vliegtijd naar Wenen is ongeveer twee uur. Ook is het voor Nederlanders, die in de buurt van de grens wonen, interessant om te kijken naar vluchten vanuit Duitsland. Goedkope vliegtickets kunt u bijv. bijna altijd vinden vanaf Bremen, Dortmund, Keulen en Münster.

Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan vanuit Nederland naar Wenen?

Vanuit Nederland worden directe vluchten naar Wenen aangeboden door KLM, Austrian,  easyJet, Transavia, Ryanair en Wizz Air.

Vanaf Amsterdam bieden KLM, Austrian en easyJet directe vluchten aan naar Wenen. Transavia biedt vluchten aan vanaf Rotterdam en Wizz Air en Ryanair vanaf Eindhoven.

Vanaf Duitsland zijn er ook volop mogelijkheden om te vliegen naar Wenen. Zo biedt Ryanair bijv. vanaf Dortmund en Münster goedkope vluchten aan naar Wenen. Wizz Air biedt goedkope vliegtickets aan vanuit Bremen, Dortmund en Keulen.

Waar vind ik de goedkoopste vliegtickets naar Wenen?

De goedkoopste vliegtickets naar Wenen kunnen worden gevonden met behulp van de eSky-zoekmachine. Dankzij onze zoekmachine en de constant bijgewerkte database is het zoeken naar goedkope vluchten ontzettend gemakkelijk. De resultaten van uw zoekopdracht worden weergegeven in een lijst met alle vluchten naar Wenen, die op uw gekozen tijdstip beschikbaar zijn. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen vluchten uitgevoerd door traditionele- en low-cost luchtvaartmaatschappijen. Op de tab “Dichtbijgelegen datums” kunt u de prijs van vluchten vergelijken, die aangeboden worden tot 3 dagen voor en tot 3 dagen na uw geplande reisperiode. Op het tabblad “Hotels” biedt eSky goedkope accommodaties aan in Wenen.

Hoeveel kost een vlucht vanuit Nederland naar Wenen?

De prijzen van een vliegticket naar Wenen zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. De prijs voor een retourvlucht naar Wenen begint al bij 20 euro, maar kan oplopen tot een paar honderd euro. Globaal betaalt u voor een vlucht meestal tussen de 20 en 200 euro. De goedkoopste vluchten naar Wenen, die beginnen bij 20 euro voor een retour, kunt u vinden bij de low-cost luchtvaartmaatschappijen Ryanair en Wizz Air. Zowel Ryanair als Wizz Air vliegen vanuit Nederland alleen vanuit Eindhoven naar Wenen.

Vanuit Rotterdam vindt u bij Transavia vluchten vanaf ongeveer 70 euro voor een retourvlucht. Vanuit Amsterdam kunt u goedkope vliegtickets vinden vanaf ongeveer 50 euro voor een retourvlucht. De prijzen kunnen hier wel behoorlijk uiteenlopen. Dit heeft te maken met het grote aanbod. Zo worden er vanuit Amsterdam zowel vluchten aangeboden van low-cost- als reguliere luchtvaartmaatschappijen.

Wat is de beste periode om een vliegticket naar Wenen te boeken?

Vliegtickets naar Wenen worden het goedkoopst aangeboden in de herfst en winter. Vooral in de maanden oktober en januari zijn de prijzen laag. In november en december zijn de prijzen lager dan in de zomer, maar hoger dan tijdens de hierboven genoemde maanden. De prijzen in december zijn vaak wat hoger vanwege de wereldberoemde kerstmarkten. Het voorjaar en het najaar zijn de favoriete reisperiodes naar Wenen, echter kan de stad gedurende het hele jaar goed bezocht worden.

Vanwege het toenemende toerisme in Wenen is het belangrijk om uw vliegticket ruim van tevoren te boeken. Vliegtickets, die ten minste twaalf weken vóór de geplande vertrekdatum geboekt worden, kunnen tot 40 procent goedkoper zijn dan vliegtickets, die last-minute geboekt worden. Let er bij het boeken van uw vliegticket op, dat u in het midden van de week boekt, want vliegtickets zijn dan vaak goedkoper dan in het weekend. Ook kan het lonen ’s ochtends te boeken.

✔️ Zijn er speciale aanbiedingen voor vliegtickets naar naar Wenen op eSky.nl?

Op de website eSky.nl uploaden we regelmatig deals en reisaanbiedingen tegen lage prijzen. Volg ons en laat u inspireren!

✔️ Kan ik tijdens het boeken van vliegtickets naar naar Wenen ook mijn verzekeringen regelen?

Bij eSky.nl kunt u tijdens het boeken van vliegtickets afhankelijk van uw behoeften ook verschillende soorten verzekeringen kopen. Daarmee zorgt u voor een veilige en comfortabele reis.

✔️ Als ik vliegtickets naar Wenen boek, kan ik dan ook een accommodatie ter plaatse boeken?

Op eSky.nl bieden wij een zoekmachine voor accommodaties aan, waardoor u uw accommodatie kunt regelen in de plaats waar u naartoe reist, zelfs al vóór de reis. De accommodatie kan onafhankelijk van het ticket worden geboekt of als onderdeel van het vlucht + hotel-pakket.

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vliegtickets aan naar Wenen?

Bij eSky.nl zorgen we ervoor dat het aanbod van vliegtickets naar naar Wenen niet alleen low-cost luchtvaartmaatschappijen omvat, maar ook van luchtvaartmaatschappijen die zijn gespecialiseerd in een hogere standaard.

Nuttige informatie over vliegvelden in Wenen

Populaire luchtvaartmaatschappijen die naar Wenen vliegen

Op zoek naar een hotel? Bekijk de beste hotels in Wenen

Vind hotel in Wenen